Ağaca yıldırım düştü; çevresindeki 29 koyun telef oldu

Asayiş 12.07.2024 - 08:43, Güncelleme: 12.07.2024 - 08:45
 

Ağaca yıldırım düştü; çevresindeki 29 koyun telef oldu

Gebze ilçesinde sağanak yağmur sırasında bir ağacın altına giren 29 koyun, yıldırım düşmesi nedeniyle telef oldu.

Olay, sabah saatlerinde Gebze ilçesine bağlı Pelitli Mahallesi'nde meydana geldi. Hayvancılık ve çiftçilikle uğraşan Engin Elmas’a(65) ait koyunlardan bazıları etkili olan sağanak nedeniyle ağacın altına girdi. Ağaca yıldırım düştü, 29 koyun telef oldu. Hayvancılıkla uğraşan Elmas, koyunlarının telef olması nedeniyle büyük üzüntü yaşadı. Hayvanların yağmurdan korunmak için ağacın altına girdiğini belirten Engin Elmas, “Yıldırım düşmesiyle de maalesef hepsi telef oluyor. Çok üzgünüz ama Allah’tan gelene de bir şey diyemeyiz. Biz doğma büyüme hayvancılık yapıyoruz. Babam da hayvancı idi. Ben de oğlum da bu işi yapıyor. Gebze’de uzun yıllardır çiftçilik yapan bir aileyiz. Bugün bizi üzen bir durumla karşılaştık. İlk defa başımıza geliyor ve gerçekten çok üzgünüz" dedi.   HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ Gebze Ziraat Odası Başkanı Ayhan Pekşen, olay yerine giderek hayvanları telef olan aile ile görüştü. Elmas’a destek olacaklarını ifade eden Pekşen, “Engin Elmas bölgemizin güzel üreticilerinden biridir. Bugün böylesi talihsiz bir olayla karşılaştı. Bizde kendisinin yanında olduğumuzu ve tüm imkânlarımızı, büyükşehir belediyemiz olsun, kamu olsun seferber edeceğimizi söyledik. Bölgemizde başka problemlerde oluştu seralarımız var onlarda da büyük hasarlar meydana geldi. Oda olarak tüm üreticilerimizin yanındayız" dedi.
Gebze ilçesinde sağanak yağmur sırasında bir ağacın altına giren 29 koyun, yıldırım düşmesi nedeniyle telef oldu.

Olay, sabah saatlerinde Gebze ilçesine bağlı Pelitli Mahallesi'nde meydana geldi. Hayvancılık ve çiftçilikle uğraşan Engin Elmas’a(65) ait koyunlardan bazıları etkili olan sağanak nedeniyle ağacın altına girdi. Ağaca yıldırım düştü, 29 koyun telef oldu. Hayvancılıkla uğraşan Elmas, koyunlarının telef olması nedeniyle büyük üzüntü yaşadı.

Hayvanların yağmurdan korunmak için ağacın altına girdiğini belirten Engin Elmas, “Yıldırım düşmesiyle de maalesef hepsi telef oluyor. Çok üzgünüz ama Allah’tan gelene de bir şey diyemeyiz. Biz doğma büyüme hayvancılık yapıyoruz. Babam da hayvancı idi. Ben de oğlum da bu işi yapıyor. Gebze’de uzun yıllardır çiftçilik yapan bir aileyiz. Bugün bizi üzen bir durumla karşılaştık. İlk defa başımıza geliyor ve gerçekten çok üzgünüz" dedi.

 

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Gebze Ziraat Odası Başkanı Ayhan Pekşen, olay yerine giderek hayvanları telef olan aile ile görüştü. Elmas’a destek olacaklarını ifade eden Pekşen, “Engin Elmas bölgemizin güzel üreticilerinden biridir. Bugün böylesi talihsiz bir olayla karşılaştı. Bizde kendisinin yanında olduğumuzu ve tüm imkânlarımızı, büyükşehir belediyemiz olsun, kamu olsun seferber edeceğimizi söyledik. Bölgemizde başka problemlerde oluştu seralarımız var onlarda da büyük hasarlar meydana geldi. Oda olarak tüm üreticilerimizin yanındayız" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.