‘’En güzel erdemlerden biri sabır’’

Gündem 12.10.2024 - 15:50, Güncelleme: 13.10.2024 - 13:53
 

‘’En güzel erdemlerden biri sabır’’

Yazar Ezgi Karaşin, “En güzel erdemlerden biri sabır. Tüm dini felsefelerde de var. Yaptığın işe sabır, kardeşine sabır, hoşlanmadığın kişiye sabır” dedi

14. Kocaeli Kitap Fuarı’nın Karamürsel Alp Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan yazar Ezgi Karaşin, “En güzel erdemlerden biri sabır. Tüm dini felsefelerde de var. Yaptığın işe sabır, kardeşine sabır, hoşlanmadığın kişiye sabır” dedi.   FARKLI DÜŞÜNCEDEKİ KİTAPLARI OKUMALIYIZ “Farklı düşüncedeki kitapları okumalıyız” şeklinde konuşan Karaşin, “Okumak ve paylaşmak, başkalarının okumasına fırsat tanımak çok önemli. Kitapçıları bir müze gibi gezmeyi önemsiyorum. Kent ve kent insanı hakkında da fikir verici olabiliyor” şeklinde konuştu. İnternetin zararları olduğu gibi çok sayıda faydası olduğunu söyleyen Karaşin, “Odaklanarak o sayfanın içerisinde kalmak bir irade terbiyesi” ifadelerini kullandı.   BİR KIVILVCIMLA BİNLERCE İNSANA ULAŞABİLİRİZ Kimliğimizi Ararken adlı söyleşisinde yazar Yusuf Asal ise “Küçükmüş gibi görünen konuların altında büyük değerler yatıyor. Çocuklarımızı güzel yetiştirebilirsek biz rahat edeceğiz. Televizyonda güzel haberler izleyeceğiz. Kendimizi negatif olarak tanımlarsak hiç bir şey yapamayız. Bir kıvılcımla binlerce insana ulaşabiliriz. Birbirimizi hep etkiliyoruz” ifadelerini kullandı.   ÇATLI’DAN ÇOK ULUSLU ŞİRKET ELEŞTİRİSİ Toplum ve Şiddet adlı söyleşisinde ise Gökçen Çatlı, çok uluslu şirketlerin toplum ve millet istemeyeceğine vurgu yaptı. Çatlı, “Çok uluslu şirketler toplum ve millet istemezler. Birimize bir şey olduğunda hemen müdahale ederiz. Ama çok uluslu şirketler, bireyleri daha çabuk kontrol edebileceklerini düşünür. Ve böyle olmasını isterler. Covid döneminde evde yalnızlaştırıldık. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte daha çok dejenere olduk” şeklinde konuştu.    
Yazar Ezgi Karaşin, “En güzel erdemlerden biri sabır. Tüm dini felsefelerde de var. Yaptığın işe sabır, kardeşine sabır, hoşlanmadığın kişiye sabır” dedi

14. Kocaeli Kitap Fuarı’nın Karamürsel Alp Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan yazar Ezgi Karaşin, “En güzel erdemlerden biri sabır. Tüm dini felsefelerde de var. Yaptığın işe sabır, kardeşine sabır, hoşlanmadığın kişiye sabır” dedi.

 

FARKLI DÜŞÜNCEDEKİ KİTAPLARI OKUMALIYIZ

“Farklı düşüncedeki kitapları okumalıyız” şeklinde konuşan Karaşin, “Okumak ve paylaşmak, başkalarının okumasına fırsat tanımak çok önemli. Kitapçıları bir müze gibi gezmeyi önemsiyorum. Kent ve kent insanı hakkında da fikir verici olabiliyor” şeklinde konuştu. İnternetin zararları olduğu gibi çok sayıda faydası olduğunu söyleyen Karaşin, “Odaklanarak o sayfanın içerisinde kalmak bir irade terbiyesi” ifadelerini kullandı.

 

BİR KIVILVCIMLA BİNLERCE İNSANA ULAŞABİLİRİZ

Kimliğimizi Ararken adlı söyleşisinde yazar Yusuf Asal ise “Küçükmüş gibi görünen konuların altında büyük değerler yatıyor. Çocuklarımızı güzel yetiştirebilirsek biz rahat edeceğiz. Televizyonda güzel haberler izleyeceğiz. Kendimizi negatif olarak tanımlarsak hiç bir şey yapamayız. Bir kıvılcımla binlerce insana ulaşabiliriz. Birbirimizi hep etkiliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ÇATLI’DAN ÇOK ULUSLU ŞİRKET ELEŞTİRİSİ

Toplum ve Şiddet adlı söyleşisinde ise Gökçen Çatlı, çok uluslu şirketlerin toplum ve millet istemeyeceğine vurgu yaptı. Çatlı, “Çok uluslu şirketler toplum ve millet istemezler. Birimize bir şey olduğunda hemen müdahale ederiz. Ama çok uluslu şirketler, bireyleri daha çabuk kontrol edebileceklerini düşünür. Ve böyle olmasını isterler. Covid döneminde evde yalnızlaştırıldık. İnternetin yaygınlaşmasıyla birlikte daha çok dejenere olduk” şeklinde konuştu.

 

 

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.