60 yıldır gazete arşivliyor

Kocaeli 24.01.2024 - 15:37, Güncelleme: 24.01.2024 - 15:37
 

60 yıldır gazete arşivliyor

Dedesinden kalan gazeteleri arşivleyen Rasim Demirtaş isimli vatandaş, “En eski gazete 1932 yılından kaldı. Tutku olarak bunu devam ettirdim. Satmayı hiç düşünmedim. Benden de çocuklarıma kalacak” dedi

İzmit’te yaşayan 81 yaşındaki Rasim Demirtaş adlı vatandaş, dedesinden kalan eski gazeteleri arşivliyor. Dedesinden babasına, ondan da kendisine kalan koleksiyonu özenle saklayan Demirtaş, 100 yıllık mirası çocuklarına bırakmak istiyor. Artvin’li olan Demirtaş, çocuklarının okulu sebebiyle 25 yıl önce geldiği İzmit’te çeşitli gazetelerde çalışarak emekli oldu. Arşivinde 1932 tarihli gazete bulunan Demirtaş, yaklaşık 60 yıldır eline geçen gazeteleri de koleksiyonuna ekliyor. Bunun bir tutku olduğunu ifade eden Demirtaş, en eski tarihli gazetenin 100 yılını doldurmasını bekliyor.   “SATMAYI HİÇ DÜŞÜNMEDİM” 60 senedir sektörün içerisinde olduğunu belirten Demirtaş, “Artvin’de uzun yıllar matbaacılık yaptım. Çocuklarımı okutmak üzere geldiğim İzmit’te de çeşitli gazetelerde çalıştım. Rahmetli dedemden babama, babamdan da bana kalan gazeteler var. Ben de meraklısı olduğum için hiçbir zaman atmadım, 100 seneyi doldursun diye bekledim. Elime geçen gazeteleri de arşivledim. Arşivimdeki en eski gazete 1932 yılından kaldı. Babam da okumayı çok severdi. Tutku olarak bunu devam ettirdim. Satmayı hiç düşünmedim. Benden de çocuklarıma kalacak” dedi.  
Dedesinden kalan gazeteleri arşivleyen Rasim Demirtaş isimli vatandaş, “En eski gazete 1932 yılından kaldı. Tutku olarak bunu devam ettirdim. Satmayı hiç düşünmedim. Benden de çocuklarıma kalacak” dedi

İzmit’te yaşayan 81 yaşındaki Rasim Demirtaş adlı vatandaş, dedesinden kalan eski gazeteleri arşivliyor. Dedesinden babasına, ondan da kendisine kalan koleksiyonu özenle saklayan Demirtaş, 100 yıllık mirası çocuklarına bırakmak istiyor. Artvin’li olan Demirtaş, çocuklarının okulu sebebiyle 25 yıl önce geldiği İzmit’te çeşitli gazetelerde çalışarak emekli oldu. Arşivinde 1932 tarihli gazete bulunan Demirtaş, yaklaşık 60 yıldır eline geçen gazeteleri de koleksiyonuna ekliyor. Bunun bir tutku olduğunu ifade eden Demirtaş, en eski tarihli gazetenin 100 yılını doldurmasını bekliyor.

 

“SATMAYI HİÇ DÜŞÜNMEDİM”

60 senedir sektörün içerisinde olduğunu belirten Demirtaş, “Artvin’de uzun yıllar matbaacılık yaptım. Çocuklarımı okutmak üzere geldiğim İzmit’te de çeşitli gazetelerde çalıştım. Rahmetli dedemden babama, babamdan da bana kalan gazeteler var. Ben de meraklısı olduğum için hiçbir zaman atmadım, 100 seneyi doldursun diye bekledim. Elime geçen gazeteleri de arşivledim. Arşivimdeki en eski gazete 1932 yılından kaldı. Babam da okumayı çok severdi. Tutku olarak bunu devam ettirdim. Satmayı hiç düşünmedim. Benden de çocuklarıma kalacak” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.