Şimşek'ten köprü-otoyol zammı açıklaması

Gündem 15.05.2024 - 15:44, Güncelleme: 15.05.2024 - 15:44
 

Şimşek'ten köprü-otoyol zammı açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, köprü ve otoyollarda yapılan zamların ardından açıklamalarda bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, otoyol ve köprülerin geçiş ücretlerine yapılan zamla ilgili sosyal medya üzerinden bir açıklama yayınladı. Bakan Şimşek açıklamasında otoyol ve köprülerin geçiş ücretlerine yapılan zammın yıllık enflasyona etkisinin sınırlı olacağını belirtti. “ENFLASYON HEDEFLERİNE ULAŞMAKTA KARARLIYIZ” Bakan Şimşek’in konuya ilişkin yapmış olduğu açıklama şu şekilde: Köprü ve otoyollardaki son fiyat artışlarının yıllık enflasyona etkisinin yaklaşık 0,05 puan (taşımacılık maliyetleri kaynaklı tüm dolaylı etkiler dahil) ile sınırlı olacağını öngörüyoruz. Yıl sonu enflasyon hedefine ulaşmakta kararlıyız. Mali disiplini güçlendirmek için aldığımız kararlarda dezenflasyon hedefimizi göz önünde bulunduruyoruz. “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” ve önümüzdeki süreçte atacağımız diğer adımlarla maliye politikası olarak enflasyonla mücadeleye desteğimiz artarak devam edecek.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, köprü ve otoyollarda yapılan zamların ardından açıklamalarda bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, otoyol ve köprülerin geçiş ücretlerine yapılan zamla ilgili sosyal medya üzerinden bir açıklama yayınladı. Bakan Şimşek açıklamasında otoyol ve köprülerin geçiş ücretlerine yapılan zammın yıllık enflasyona etkisinin sınırlı olacağını belirtti.

“ENFLASYON HEDEFLERİNE ULAŞMAKTA KARARLIYIZ”

Bakan Şimşek’in konuya ilişkin yapmış olduğu açıklama şu şekilde:

Köprü ve otoyollardaki son fiyat artışlarının yıllık enflasyona etkisinin yaklaşık 0,05 puan (taşımacılık maliyetleri kaynaklı tüm dolaylı etkiler dahil) ile sınırlı olacağını öngörüyoruz.

Yıl sonu enflasyon hedefine ulaşmakta kararlıyız.

Mali disiplini güçlendirmek için aldığımız kararlarda dezenflasyon hedefimizi göz önünde bulunduruyoruz.

“Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” ve önümüzdeki süreçte atacağımız diğer adımlarla maliye politikası olarak enflasyonla mücadeleye desteğimiz artarak devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.