Hürriyet’in Araç Tasarrufu, Özgür Özel tarafından Türkiye’ye model olarak sunuldu

Kocaeli 16.05.2024 - 12:39, Güncelleme: 16.05.2024 - 12:39
 

Hürriyet’in Araç Tasarrufu, Özgür Özel tarafından Türkiye’ye model olarak sunuldu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmit’i araç kiralama israfından kurtaran ve İzmit Belediyesi’nde araç havuz sistemini getiren Başkan Hürriyet’i Türkiye’ye örnek gösterdi. Özel’in sözleri basında da yankı buldu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği grup toplantısında yaptığı konuşmasında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in, tasarruf ve verimlilik çerçevesinde hayata geçirerek israfı bitirdiği, araç kiralamak yerine satın alma uygulamasını ve araç havuz sistemini tüm Türkiye’ye örnek gösterdi. Ulusal medyada çokça haber olan açıklamayı, Demokrat Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetme Mevlüt Soysal da Başkan Hürriyet üzerinden bugün köşesine taşıdı. “ÖZ MALI OLAN ARAÇLARLA İZMİT HALKINA HİZMET VERİYOR” Soysal köşe yazısında şu ifadelere yer verdi, “İKİ başlık… Bir: Araç satın alınması… İki: Havuz sistemi… Her ikisi de İzmit Belediyesi’nin önceki dönemde hayata geçirdiği çalışmalardandı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, verdiği mücadelenin ardından araç kiralamayı belirli oranda bitirmişti. Bugün İzmit Belediyesi öz malı olan araçlarla İzmit halkına hizmet veriyor.  “HÜRRİYET DE BELEDİYE HİZMETLERİNDE KENDİ ARACINI KULLANIYORDU” Ve havuz sistemi… İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, belediyenin üst yönetiminin bir havuz sistemi ile araçlardan faydalanmasını sağlamıştı. Neydi bu model? Belediyenin önünde birkaç araç olacaktı. Belediyenin üst yönetimi belediyeye gidiş gelişlerini kendi araçlarıyla yapacak, eğer belediye çalışmalarında ihtiyaç olması durumunda belediyeye ait birkaç araçtan biri kullanılacaktı. Nitekim Hürriyet de zaten belediye hizmetlerinde de kendi aracını kullanıyordu. “CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI ARKADAŞIM İHALEYE VERMEK YERİNE KEDNİ SATIN ALIYOR” Kamuda tasarruf başlayınca kuşkusuz ki Hürriyet şunu demiştir: “Biz zaten geçen dönem başladık.” Ve fakat bu tasarruf konusunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de son grup toplantısında bazı vurguları vardı. Örneğin dedi ki: “Birisi çöp ihalesini yandaş bir AKP’li belediyeye 50 milyona verirken, benim CHP’li belediye başkanı arkadaşım o araçları o ihaleye vermek yerine kendi satın alıyor istihdam yaratıyor o fiyatın yarısına işi bitiriyor iki sene sonra da tüm araç gereç yanına kar kalıyor.” “BU İKİ TASARRUF ADIMI GENEL BAŞKAN ÖZGÜR ÖZEL TARAFINDAN BEĞENİLMİŞ” Örneğin dedi ki: “Benim CHP’li belediye başkanım herkese araç tahsis etmek yerine havuz sistemi kuruyor.” Herhalde şunu ifade edebiliriz: İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet tarafından geçtiğimiz dönem uygulanan ve uygulaması halen süren bu iki tasarruf adımı CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından da beğenilmiş… Bir anlamda Özgür Özel belediye başkanlarına diyor ki: “Siz de araç alın, siz de havuz sistemi kurun.”  “HÜRRİYET’İ TEBRİK ETMEK GEREK” Hürriyet’i tebrik etmek gerek…Ve tabii ki tasarruf paketinin detaylarını da önümüzdeki süreçte çok daha net göreceğiz. Bakarsınız, AK Parti yöneticileri de kendi partilerine çağrıda bulunup, “Siz de araç alın, havuz sistemi kurun” der… Bu durumda Hürriyet’in, “Şimdi dediğime geldiniz mi?” başlıklı bir afiş yaptırıp, sadece İzmit değil, 12 ilçeyi donatması da ihtimal dahilinde… Bekleyip göreceğiz.  
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmit’i araç kiralama israfından kurtaran ve İzmit Belediyesi’nde araç havuz sistemini getiren Başkan Hürriyet’i Türkiye’ye örnek gösterdi. Özel’in sözleri basında da yankı buldu
CHP Genel Başkanı Özgür Özel geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği grup toplantısında yaptığı konuşmasında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in, tasarruf ve verimlilik çerçevesinde hayata geçirerek israfı bitirdiği, araç kiralamak yerine satın alma uygulamasını ve araç havuz sistemini tüm Türkiye’ye örnek gösterdi. Ulusal medyada çokça haber olan açıklamayı, Demokrat Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetme Mevlüt Soysal da Başkan Hürriyet üzerinden bugün köşesine taşıdı.

“ÖZ MALI OLAN ARAÇLARLA İZMİT HALKINA HİZMET VERİYOR”

Soysal köşe yazısında şu ifadelere yer verdi, “İKİ başlık… Bir: Araç satın alınması… İki: Havuz sistemi… Her ikisi de İzmit Belediyesi’nin önceki dönemde hayata geçirdiği çalışmalardandı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, verdiği mücadelenin ardından araç kiralamayı belirli oranda bitirmişti. Bugün İzmit Belediyesi öz malı olan araçlarla İzmit halkına hizmet veriyor. 

“HÜRRİYET DE BELEDİYE HİZMETLERİNDE KENDİ ARACINI KULLANIYORDU”

Ve havuz sistemi… İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, belediyenin üst yönetiminin bir havuz sistemi ile araçlardan faydalanmasını sağlamıştı. Neydi bu model? Belediyenin önünde birkaç araç olacaktı. Belediyenin üst yönetimi belediyeye gidiş gelişlerini kendi araçlarıyla yapacak, eğer belediye çalışmalarında ihtiyaç olması durumunda belediyeye ait birkaç araçtan biri kullanılacaktı. Nitekim Hürriyet de zaten belediye hizmetlerinde de kendi aracını kullanıyordu.

“CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI ARKADAŞIM İHALEYE VERMEK YERİNE KEDNİ SATIN ALIYOR”

Kamuda tasarruf başlayınca kuşkusuz ki Hürriyet şunu demiştir: “Biz zaten geçen dönem başladık.” Ve fakat bu tasarruf konusunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de son grup toplantısında bazı vurguları vardı. Örneğin dedi ki: “Birisi çöp ihalesini yandaş bir AKP’li belediyeye 50 milyona verirken, benim CHP’li belediye başkanı arkadaşım o araçları o ihaleye vermek yerine kendi satın alıyor istihdam yaratıyor o fiyatın yarısına işi bitiriyor iki sene sonra da tüm araç gereç yanına kar kalıyor.”

“BU İKİ TASARRUF ADIMI GENEL BAŞKAN ÖZGÜR ÖZEL TARAFINDAN BEĞENİLMİŞ”

Örneğin dedi ki: “Benim CHP’li belediye başkanım herkese araç tahsis etmek yerine havuz sistemi kuruyor.” Herhalde şunu ifade edebiliriz: İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet tarafından geçtiğimiz dönem uygulanan ve uygulaması halen süren bu iki tasarruf adımı CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından da beğenilmiş… Bir anlamda Özgür Özel belediye başkanlarına diyor ki: “Siz de araç alın, siz de havuz sistemi kurun.” 

“HÜRRİYET’İ TEBRİK ETMEK GEREK”

Hürriyet’i tebrik etmek gerek…Ve tabii ki tasarruf paketinin detaylarını da önümüzdeki süreçte çok daha net göreceğiz. Bakarsınız, AK Parti yöneticileri de kendi partilerine çağrıda bulunup, “Siz de araç alın, havuz sistemi kurun” der… Bu durumda Hürriyet’in, “Şimdi dediğime geldiniz mi?” başlıklı bir afiş yaptırıp, sadece İzmit değil, 12 ilçeyi donatması da ihtimal dahilinde… Bekleyip göreceğiz.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.