Bayram öncesi otogar yoğunluğu

Gündem 13.06.2024 - 12:24, Güncelleme: 13.06.2024 - 12:24
 

Bayram öncesi otogar yoğunluğu

İzmit Şehirler Arası Otobüs İşletmecileri ve Yazıhaneleri Derneği Başkanı Halil Baylam, Kurban Bayramı öncesi internet üzerinden bilet bulamayan vatandaşların otogardan bilet almaları gerektiğini belirtti

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlar, bayram tatilinin 9 gün olarak açıklanmasıyla birlikte seyahat planlarını yapmaya başladı. Okulların da yaz tatiline girmesine denk gelen bayram tatili kapsamında şehir dışına çıkma planı olan vatandaşlar için İzmit Şehirler Arası Otobüs İşletmecileri ve Yazıhaneleri Derneği Başkanı Halil Baylam, önemli uyarılarda bulundu. Biletlerin internet üzerinde tükendiğini belirten Baylam, “Bayram için ek seferler koyduk çünkü araçlarımız doldu ancak ek seferlerdeki boşluk internette görünmüyor” dedi.   “OTOGARA GELEN KİMSE YOLDA KALMAZ” İzmit Şehirler Arası Otobüs İşletmecileri ve Yazıhaneleri Derneği Başkanı Halil Baylam, “Bayram yoğunluğu başladı ama bizim asıl yoğunluğumuz bugünden itibaren olacak. Yoğunluk için hazırız firmalar ek seferler koydu. İnternet üzerinde bu ek seferler görünmediği için vatandaşlar biletlerin tükendiğini düşünüyor ve farklı yöntem arıyor. Lütfen şehir dışı planı olanlar otogara gelsin burada kimse araçsız kalmaz.   “EMEKLİLER İÇİN HENÜZ YAZI GELMEDİ” Bayram önce bilet fiyatlarına yüzde 20 oranında zam yapıldı. Zaten daha öncede zam yapılacağını belirtmiştik. Emekliler, çocuklar, engelliler gibi dezavantajlı gruplara indirimlerimizi firmalar olarak uyguluyoruz. Emeklilere indirim yapılması konusunda henüz bize devletten gelen bir bilgi olmadı ama biz zaten kendimiz elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz.   “EN ÇOK KARADENİZ’E GİDİYORLAR” Ramazan Bayramı çok daha hareketliydi çünkü öğrenci hareketliliği vardı. Bu bayramda hareketlilik o kadar fazla değil çünkü Kocaeli Üniversitesi’nin sınav ve mezuniyet tarihleri  ay sonuna kaldı ama yine de iyi. Kocaeli’den en çok Karadeniz bölgesine gitmek isteyen vatandaşlar var. Onun haricinde diğer bölgeler için hemen hemen hepsi aynı oranda” ifadelerini kullandı.   İŞTE BİLET FİYATLARI Kocaeli – Trabzon 1600 TL Kocaeli – Artvin 1600 TL Kocaeli – Sivas 1380 TL Kocaeli – Zonguldak 550 TL Kocaeli – Samsun 1150 TL Kocaeli – İzmir 950 TL Kocaeli – Ankara 600 TL Kocaeli – Diyarbakır 1700 TL Kocaeli – Erzurum 1600 TL Kocaeli – Hatay 1400 TL Kocaeli – Antalya 970 TL Kocaeli – Elazığ 1400 TL
İzmit Şehirler Arası Otobüs İşletmecileri ve Yazıhaneleri Derneği Başkanı Halil Baylam, Kurban Bayramı öncesi internet üzerinden bilet bulamayan vatandaşların otogardan bilet almaları gerektiğini belirtti

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlar, bayram tatilinin 9 gün olarak açıklanmasıyla birlikte seyahat planlarını yapmaya başladı. Okulların da yaz tatiline girmesine denk gelen bayram tatili kapsamında şehir dışına çıkma planı olan vatandaşlar için İzmit Şehirler Arası Otobüs İşletmecileri ve Yazıhaneleri Derneği Başkanı Halil Baylam, önemli uyarılarda bulundu. Biletlerin internet üzerinde tükendiğini belirten Baylam, “Bayram için ek seferler koyduk çünkü araçlarımız doldu ancak ek seferlerdeki boşluk internette görünmüyor” dedi.

 

Bayram öncesi otogar yoğunluğu

“OTOGARA GELEN KİMSE YOLDA KALMAZ”

İzmit Şehirler Arası Otobüs İşletmecileri ve Yazıhaneleri Derneği Başkanı Halil Baylam, “Bayram yoğunluğu başladı ama bizim asıl yoğunluğumuz bugünden itibaren olacak. Yoğunluk için hazırız firmalar ek seferler koydu. İnternet üzerinde bu ek seferler görünmediği için vatandaşlar biletlerin tükendiğini düşünüyor ve farklı yöntem arıyor. Lütfen şehir dışı planı olanlar otogara gelsin burada kimse araçsız kalmaz.

 

“EMEKLİLER İÇİN HENÜZ YAZI GELMEDİ”

Bayram önce bilet fiyatlarına yüzde 20 oranında zam yapıldı. Zaten daha öncede zam yapılacağını belirtmiştik. Emekliler, çocuklar, engelliler gibi dezavantajlı gruplara indirimlerimizi firmalar olarak uyguluyoruz. Emeklilere indirim yapılması konusunda henüz bize devletten gelen bir bilgi olmadı ama biz zaten kendimiz elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz.

 

“EN ÇOK KARADENİZ’E GİDİYORLAR”

Ramazan Bayramı çok daha hareketliydi çünkü öğrenci hareketliliği vardı. Bu bayramda hareketlilik o kadar fazla değil çünkü Kocaeli Üniversitesi’nin sınav ve mezuniyet tarihleri  ay sonuna kaldı ama yine de iyi. Kocaeli’den en çok Karadeniz bölgesine gitmek isteyen vatandaşlar var. Onun haricinde diğer bölgeler için hemen hemen hepsi aynı oranda” ifadelerini kullandı.

 

İŞTE BİLET FİYATLARI

Kocaeli – Trabzon 1600 TL

Kocaeli – Artvin 1600 TL

Kocaeli – Sivas 1380 TL

Kocaeli – Zonguldak 550 TL

Kocaeli – Samsun 1150 TL

Kocaeli – İzmir 950 TL

Kocaeli – Ankara 600 TL

Kocaeli – Diyarbakır 1700 TL

Kocaeli – Erzurum 1600 TL

Kocaeli – Hatay 1400 TL

Kocaeli – Antalya 970 TL

Kocaeli – Elazığ 1400 TL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.