İzmitli ASELSAN genel müdürü Akyol: ASOJ dünya lideri olacak

Kocaeli 20.06.2024 - 14:48, Güncelleme: 20.06.2024 - 14:48
 

İzmitli ASELSAN genel müdürü Akyol: ASOJ dünya lideri olacak

Uzun yıllar eski milletvekili ve Milli Savunma Bakanlığı yapan Fikri Işık’ın danışmanlığını ve özel kalem müdürlüğü görevlerini yürüten Ahmet Akyol, geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanı tarafından ASELSAN Genel Müdürü olarak atanmıştı. Akyol, geliştirilen ASOJ ürünüyle ilgili ilk kez bilgi verdi. “Dünya lideri olacağız” dedi.

ULUSLARARASI SAVUNMA SANAYİ’NDE KONUŞTU  AK Parti Kocaeli eski milletvekili Milli Savunma Bakanı olan Fikri Işık’a yıllarca danışmanlık ve özel kalem müdürlüğü görevlerinde bulunan Ahmet Akyol, geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanı tarafından ASELSAN Genel Müdürü olarak atanmıştı. Türkiye’nin savunma sanayinde önemli projelere imza atan Akyol, Paris’te düzenlenen Eurosatory 2024 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda konuştu. ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, ASOJ ürünü hakkında açıklamalarda bulundu.    DÜNYA’DA YAPILMAYAN BİR KONSEPT SavunmaSanayiST.com’a konuşan Akyol, şu açıklamalarda bulundu: “ASOJ ismini verdiğimiz İHA’ ya yönelik stand-off jammer ürünümüz yine dünyada yapılamayan konseptleri yapmak anlayışından çıkan gerçekten oyun değiştirici olacağını düşündüğümüz bir ürün ailemiz. ASOJ, Türkiye’nin gerçekten dünyaya liderlik ettiği İHA’larımız ile elektronik harp yetkinliğimizi buluşturmayı ve stand-off jammerı İHA’lar üzerinden dünyada ilk defa yapan ülke ve ürün haline getirmeyi hedeflediğimiz bir çözüm.   YOLUNDA GİDEN BİR PROJE Bununla kalmıyor, aynı anda; HF, UHF ve radar bantlarını hem ESM hem jamming olarak kapsayan ve bunu insansız platformdan yapan bir çözümü Savunma Sanayii Başkanlığımız öncülüğünde başlattık. Çok yolunda giden bir proje, BAYKAR firmamız ile birlikte AKINCI İHA üzerinde uygulanıyor ve gerçekten bittiğinde ‘oyun değiştirici teknoloji’ kavramının içini tam olarak dolduran bir yetkinliği kazanmış olacağız.   ELEKTRONİK HARP BİZİM İŞİMİZ Elektronik harp bizim gerçekten mükemmeliyet merkezi olarak adlandırabileceğimiz bir faaliyet alanımız. Türk Silahlı Kuvvetleri’mizle 30 yılı aşkındır denizde, karada, havada çok kritik yetkinlikler geliştirdik. Bunu ASOJ, konsept olarak da oyun değiştirici bir anlayışla taçlandıracak bir ürünümüz. Bu konuda çalışan bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Uzun yıllar eski milletvekili ve Milli Savunma Bakanlığı yapan Fikri Işık’ın danışmanlığını ve özel kalem müdürlüğü görevlerini yürüten Ahmet Akyol, geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanı tarafından ASELSAN Genel Müdürü olarak atanmıştı. Akyol, geliştirilen ASOJ ürünüyle ilgili ilk kez bilgi verdi. “Dünya lideri olacağız” dedi.

ULUSLARARASI SAVUNMA SANAYİ’NDE KONUŞTU

 AK Parti Kocaeli eski milletvekili Milli Savunma Bakanı olan Fikri Işık’a yıllarca danışmanlık ve özel kalem müdürlüğü görevlerinde bulunan Ahmet Akyol, geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanı tarafından ASELSAN Genel Müdürü olarak atanmıştı. Türkiye’nin savunma sanayinde önemli projelere imza atan Akyol, Paris’te düzenlenen Eurosatory 2024 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda konuştu. ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, ASOJ ürünü hakkında açıklamalarda bulundu. 

 

DÜNYA’DA YAPILMAYAN BİR KONSEPT

SavunmaSanayiST.com’a konuşan Akyol, şu açıklamalarda bulundu: “ASOJ ismini verdiğimiz İHA’ ya yönelik stand-off jammer ürünümüz yine dünyada yapılamayan konseptleri yapmak anlayışından çıkan gerçekten oyun değiştirici olacağını düşündüğümüz bir ürün ailemiz. ASOJ, Türkiye’nin gerçekten dünyaya liderlik ettiği İHA’larımız ile elektronik harp yetkinliğimizi buluşturmayı ve stand-off jammerı İHA’lar üzerinden dünyada ilk defa yapan ülke ve ürün haline getirmeyi hedeflediğimiz bir çözüm.

 

YOLUNDA GİDEN BİR PROJE

Bununla kalmıyor, aynı anda; HF, UHF ve radar bantlarını hem ESM hem jamming olarak kapsayan ve bunu insansız platformdan yapan bir çözümü Savunma Sanayii Başkanlığımız öncülüğünde başlattık. Çok yolunda giden bir proje, BAYKAR firmamız ile birlikte AKINCI İHA üzerinde uygulanıyor ve gerçekten bittiğinde ‘oyun değiştirici teknoloji’ kavramının içini tam olarak dolduran bir yetkinliği kazanmış olacağız.

 

ELEKTRONİK HARP BİZİM İŞİMİZ

Elektronik harp bizim gerçekten mükemmeliyet merkezi olarak adlandırabileceğimiz bir faaliyet alanımız. Türk Silahlı Kuvvetleri’mizle 30 yılı aşkındır denizde, karada, havada çok kritik yetkinlikler geliştirdik. Bunu ASOJ, konsept olarak da oyun değiştirici bir anlayışla taçlandıracak bir ürünümüz. Bu konuda çalışan bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.