Türkiye kripto borsasında dünya ikincisi

Gündem 23.07.2024 - 15:12, Güncelleme: 23.07.2024 - 15:12
 

Türkiye kripto borsasında dünya ikincisi

Kripto odaklı haber ve veri platformu Coinwire verilerine göre 2024’ün ilk yarısında Türkiye en yüksek işlem hacminin görüldüğü ikinci ülke oldu

Kripto odaklı haber ve veri platformu Coinwire,  2024'ün ilk yarısında küresel kripto para alım satım işlemlerine yönelik önemli veriler içeren bir rapor yayınladı. Rapora göre, küresel kripto alım satım hacmi 108 trilyon dolara ulaşarak, 2022'deki seviyesinin yüzde 90 üzerine çıktı. ABD VE  TÜRKİYE İLK SIRALARDA Raporda, ABD en yüksek işlem hacmine sahip ülke olarak öne çıkarken, Türkiye dünyanın en yüksek hacimli kripto işlemi yapılan ikinci ülkesi  oldu. ABD'nin kripto işlem hacmi 2 trilyon doları bulurken, Türkiye'nin hacmi ise 1 trilyon doları aştı. BÖLGELER ARASINDAKİ DAĞILIM Avrupa, küresel işlem değerinin yüzde 37,32'sini oluşturarak kripto ticaretinde lider konumda yer aldı. Asya'nın aldığı pay ise yüzde 36,17 olarak açıklandı. Türkiye, küresel kripto alım satım hacmi bakımından ABD'den sonra ikinci sıraya yerleşerek, Asya ve Avrupa'nın kriptodaki liderliğine önemli bir katkı sağladı.  
Kripto odaklı haber ve veri platformu Coinwire verilerine göre 2024’ün ilk yarısında Türkiye en yüksek işlem hacminin görüldüğü ikinci ülke oldu

Kripto odaklı haber ve veri platformu Coinwire,  2024'ün ilk yarısında küresel kripto para alım satım işlemlerine yönelik önemli veriler içeren bir rapor yayınladı. Rapora göre, küresel kripto alım satım hacmi 108 trilyon dolara ulaşarak, 2022'deki seviyesinin yüzde 90 üzerine çıktı.

ABD VE  TÜRKİYE İLK SIRALARDA

Raporda, ABD en yüksek işlem hacmine sahip ülke olarak öne çıkarken, Türkiye dünyanın en yüksek hacimli kripto işlemi yapılan ikinci ülkesi  oldu. ABD'nin kripto işlem hacmi 2 trilyon doları bulurken, Türkiye'nin hacmi ise 1 trilyon doları aştı.

BÖLGELER ARASINDAKİ DAĞILIM

Avrupa, küresel işlem değerinin yüzde 37,32'sini oluşturarak kripto ticaretinde lider konumda yer aldı. Asya'nın aldığı pay ise yüzde 36,17 olarak açıklandı. Türkiye, küresel kripto alım satım hacmi bakımından ABD'den sonra ikinci sıraya yerleşerek, Asya ve Avrupa'nın kriptodaki liderliğine önemli bir katkı sağladı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.