Altında yükselişin yıl sonuna kadar devam etmesi bekleniyor

Ekonomi 09.08.2024 - 12:01, Güncelleme: 09.08.2024 - 12:01
 

Altında yükselişin yıl sonuna kadar devam etmesi bekleniyor

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu ve küresel finansal sistemin geleceğine dair ciddi endişelerini dile getirdi. Memiş bir uyarı da altın yatırımcısına yaptı

Memiş, "Kara Pazartesi" olarak adlandırılan finansal piyasalardaki büyük düşüşlerin sadece bir başlangıç olduğunu ve asıl büyük çöküşlerin önümüzdeki yıllarda gerçekleşeceğini belirtti. Merkez bankalarının enflasyonla mücadele etmek için ellerinde çok az enstrüman kaldığını vurgulayan Memiş, bu süreçte piyasalardaki volatilitenin artacağını ve yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini söyledi. Memiş, altının güvenli bir liman olduğunu ve fiyatlarının artmaya devam edeceğini öngörerek, doların ise bir yatırım aracı olarak uygun olmadığını ifade etti. Ayrıca, faizden kısa vadeli kazançlar elde edilebileceğini ancak asıl önemli olanın uzun vadede ne olacağına dikkat çekti. "3000 TL ÜZERİ GRAM FİYATI BEKLİYORUZ" Yıl sonu altın fiyatları ile ilgili beklentisini de aktaran İslam Memiş, "Yıl sonu için gram altın tarafında 3000-3500 lira gibi bir öngörüm var. 3000 TL üzeri bir gram fiyatı beklemeye devam ediyoruz. Ons altın tarafında 2600 devamında 3000 dolar civarında. Merkez bankaları bu çöküş sonrası bir toplantı yapabilirler. Eylülde beklenen faiz indirimleri daha erkene alınabilir. Ben FED'den 25, 25 50 baz puan bir indirim bu yıl içinde bekliyorum. Merkez bankaları çılgınlar gibi altın stoklamaya devam ediyor. Altın fiyatları ons ve gram tarafında yukarı yönlü hareketlerine devam eder. Bu fiyatlardan altın satılır mı sorusunun yanıtı bende hayır. Şöyle bir iddiam var. Haziran ayından itibaren her ay altın rekor kırar demiştim. 3 binli rakamlar yukarı yönlü kırılabilir bu sürpriz değil." dedi.
Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu ve küresel finansal sistemin geleceğine dair ciddi endişelerini dile getirdi. Memiş bir uyarı da altın yatırımcısına yaptı

Memiş, "Kara Pazartesi" olarak adlandırılan finansal piyasalardaki büyük düşüşlerin sadece bir başlangıç olduğunu ve asıl büyük çöküşlerin önümüzdeki yıllarda gerçekleşeceğini belirtti. Merkez bankalarının enflasyonla mücadele etmek için ellerinde çok az enstrüman kaldığını vurgulayan Memiş, bu süreçte piyasalardaki volatilitenin artacağını ve yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini söyledi. Memiş, altının güvenli bir liman olduğunu ve fiyatlarının artmaya devam edeceğini öngörerek, doların ise bir yatırım aracı olarak uygun olmadığını ifade etti. Ayrıca, faizden kısa vadeli kazançlar elde edilebileceğini ancak asıl önemli olanın uzun vadede ne olacağına dikkat çekti.

"3000 TL ÜZERİ GRAM FİYATI BEKLİYORUZ"

Yıl sonu altın fiyatları ile ilgili beklentisini de aktaran İslam Memiş, "Yıl sonu için gram altın tarafında 3000-3500 lira gibi bir öngörüm var. 3000 TL üzeri bir gram fiyatı beklemeye devam ediyoruz. Ons altın tarafında 2600 devamında 3000 dolar civarında. Merkez bankaları bu çöküş sonrası bir toplantı yapabilirler. Eylülde beklenen faiz indirimleri daha erkene alınabilir. Ben FED'den 25, 25 50 baz puan bir indirim bu yıl içinde bekliyorum. Merkez bankaları çılgınlar gibi altın stoklamaya devam ediyor. Altın fiyatları ons ve gram tarafında yukarı yönlü hareketlerine devam eder. Bu fiyatlardan altın satılır mı sorusunun yanıtı bende hayır. Şöyle bir iddiam var. Haziran ayından itibaren her ay altın rekor kırar demiştim. 3 binli rakamlar yukarı yönlü kırılabilir bu sürpriz değil." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.