Nesiller Buluşuyor: Torunum Olur musun! Projesi

Gebze 06.09.2024 - 16:40, Güncelleme: 06.09.2024 - 16:40
 

Nesiller Buluşuyor: Torunum Olur musun! Projesi

Gebze Huzurevi Müdürlüğü’nde kalan yaşlılar ile Çayırova Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü bünyesinde koruma ve bakım altında bulunan okul öncesi dönem çocukları, “Nesiller Buluşuyor: Torunum Olur musun!” projesi kapsamında beşinci kez bir araya geldi.

Darıca Kaymakamlığı’nın desteğiyle düzenlenen etkinlikte, nesiller öğle yemeğinin ardından Darıca’da bulunan topraksız tarım terası ve çilek bahçesini gezdi. Huzurevi Müdürü Özgür Arden Avinç, etkinlik hakkında şunları söyledi: “Bu proje, yaşlılarımız ve çocuklarımız arasında güçlü bağlar kurarak, her iki neslin de birbirinden yeni bilgiler öğrenmesini sağlıyor. Yaşlılarımızın tecrübeleri ve çocuklarımızın enerjisi bir araya geldiğinde, ortaya çok güzel anılar çıkıyor.” Çayırova Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Abdullah Örtlek ise, “Çocuklarımızın yaşlılarla vakit geçirmesi, onların sosyal ve duygusal gelişimine büyük katkı sağlıyor. Bu tür etkinlikler, çocuklarımızın empati yeteneklerini geliştirirken, yaşlılarımızın da kendilerini değerli hissetmelerini sağlıyor,” dedi. Gebze Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kadriye Aydemir de projeye paydaş olarak katkıda bulundu. Aydemir, “Bu tür projeler, toplumun dezavantajlı durumunda bulunan farklı kesimlerini bir araya getirerek, dayanışma ve birlik duygusunu pekiştiriyor. Yaşlılarımız ve çocuklarımız arasında kurulan bu köprüler, toplumsal bağlarımızı güçlendiriyor,” şeklinde konuştu. Son olarak, nesillerimizin 5. kez bir araya gelmesinde desteklerini sunan Darıca Kaymakamı Sayın Yüksel Kara ve Darıca Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Birsel Sarıtoprak’a, projenin ilk gününden itibaren araç desteği sunan Gebze Belediye Başkanlığına ayrıca projeye ilk günden itibaren büyük katkıları bulunan ve projenin başarısında büyük rol oynayan, nesiller arasında unutulmaz anılar oluşmasına vesile olan sosyal hizmet gönüllüsü Sayın Kudret Sekban’a kuruluş müdürleri ve katılımcılar teşekkürlerini ilettiler. Etkinlik, katılımcıların doğayla iç içe keyifli anlar yaşadığı ve nesiller arasında köprüler kurulduğu bir gün olarak hafızalarda yer etti.
Gebze Huzurevi Müdürlüğü’nde kalan yaşlılar ile Çayırova Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü bünyesinde koruma ve bakım altında bulunan okul öncesi dönem çocukları, “Nesiller Buluşuyor: Torunum Olur musun!” projesi kapsamında beşinci kez bir araya geldi.

Darıca Kaymakamlığı’nın desteğiyle düzenlenen etkinlikte, nesiller öğle yemeğinin ardından Darıca’da bulunan topraksız tarım terası ve çilek bahçesini gezdi.

Huzurevi Müdürü Özgür Arden Avinç, etkinlik hakkında şunları söyledi: “Bu proje, yaşlılarımız ve çocuklarımız arasında güçlü bağlar kurarak, her iki neslin de birbirinden yeni bilgiler öğrenmesini sağlıyor. Yaşlılarımızın tecrübeleri ve çocuklarımızın enerjisi bir araya geldiğinde, ortaya çok güzel anılar çıkıyor.”

Çayırova Çocuk Evleri Sitesi Müdürü Abdullah Örtlek ise, “Çocuklarımızın yaşlılarla vakit geçirmesi, onların sosyal ve duygusal gelişimine büyük katkı sağlıyor. Bu tür etkinlikler, çocuklarımızın empati yeteneklerini geliştirirken, yaşlılarımızın da kendilerini değerli hissetmelerini sağlıyor,” dedi.

Gebze Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Kadriye Aydemir de projeye paydaş olarak katkıda bulundu. Aydemir, “Bu tür projeler, toplumun dezavantajlı durumunda bulunan farklı kesimlerini bir araya getirerek, dayanışma ve birlik duygusunu pekiştiriyor. Yaşlılarımız ve çocuklarımız arasında kurulan bu köprüler, toplumsal bağlarımızı güçlendiriyor,” şeklinde konuştu.

Son olarak, nesillerimizin 5. kez bir araya gelmesinde desteklerini sunan Darıca Kaymakamı Sayın Yüksel Kara ve Darıca Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Birsel Sarıtoprak’a, projenin ilk gününden itibaren araç desteği sunan Gebze Belediye Başkanlığına ayrıca projeye ilk günden itibaren büyük katkıları bulunan ve projenin başarısında büyük rol oynayan, nesiller arasında unutulmaz anılar oluşmasına vesile olan sosyal hizmet gönüllüsü Sayın Kudret Sekban’a kuruluş müdürleri ve katılımcılar teşekkürlerini ilettiler.

Etkinlik, katılımcıların doğayla iç içe keyifli anlar yaşadığı ve nesiller arasında köprüler kurulduğu bir gün olarak hafızalarda yer etti.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.