Kente yeni bir ruh, yeni bir dokunuş: İzmit’ten bir ‘Kapanca Sokak Festivali’ geçti

Gündem 21.09.2024 - 12:10, Güncelleme: 23.09.2024 - 11:40
 

Kente yeni bir ruh, yeni bir dokunuş: İzmit’ten bir ‘Kapanca Sokak Festivali’ geçti

İzmit Belediyesinin bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Kapanca Sokak Festivali ile kente yeni bir dokunuş yapıldı. 3 gün boyunca devam eden festivalin finalini İzmitli sanatçı Sertaç Tugay, muhteşem bir konser ile gerçekleştirdi

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle bu yıl ilki gerçekleştirilen Kapanca Sokak Festivali, 3 gün boyunca kentte büyük bir coşku yaşattı. Adeta kentin havasını değiştiren festivale İzmitliler yoğun ilgi gösterdi. 7’den 70’e tüm vatandaşların ilgisini çekecek birbirinden güzel programlara imza atılan festivalin kapanışı İzmitli sanatçı Sertaç Tugay’ın verdiği konser ile yapıldı.    ARCAN, “GÜZEL BİR KONSERLE TAÇLANDIRIYORUZ” Festivalin kapanış programında konuşan İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Erdem Arcan, “Eski İzmit’i nasıl anlatırız, nasıl anlatılır dedik. Oturduk bir çalışma yaptık. Bu çalışmaların sonucunda Kapanca Sokak Festivali ortaya çıktı. 3 gündür sizlerle birlikteyiz. Artık finale geldik ve güzel bir konserle taçlandırıyoruz. Bu festivali kentimizim STK’ları, esnafları, kentimiz sanatçıları ile yaptık.    “EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ” 3 gün boyunca burası doldu taştı. Yağmura rağmen insanlar buraya akın ettiler. Çocuklarımız kapanca sokağı tanıdılar. Gençler, aileler buradaki kültürel mirası tanıdılar. Eksiklerimizi, katabileceklerimizi gördük. Bu festival önümüzdeki yıl çok daha güzel olacak. Mahalle sakinleriyle görüştük. Kapanca Sokağımızı hafta sonları canlı tutmak için çalışmalarımıza başladık. Bu festivalin arkasında büyük bir emek var. Görünmeyen kahramanlarımıza çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkür de tabi ki halkımıza. Siz olmazsanız bu festivaller de olmaz. Festivalimize katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.   SÜPRİZ FİLM Kapanca Sokak Festivali’nin son akşamında Kocaeli Antika ve El Sanatları Derneği, 1960lar dönemi Temel Reis filminin gösterimini gerçekleştirerek misafirlere sürpriz yaptı. Büyük bir keyifle izlenen filmin bitmesiyle bu yıl Kapanca Sokak Festivali tamamlanmış oldu.
İzmit Belediyesinin bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Kapanca Sokak Festivali ile kente yeni bir dokunuş yapıldı. 3 gün boyunca devam eden festivalin finalini İzmitli sanatçı Sertaç Tugay, muhteşem bir konser ile gerçekleştirdi
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle bu yıl ilki gerçekleştirilen Kapanca Sokak Festivali, 3 gün boyunca kentte büyük bir coşku yaşattı. Adeta kentin havasını değiştiren festivale İzmitliler yoğun ilgi gösterdi. 7’den 70’e tüm vatandaşların ilgisini çekecek birbirinden güzel programlara imza atılan festivalin kapanışı İzmitli sanatçı Sertaç Tugay’ın verdiği konser ile yapıldı. 
 
ARCAN, “GÜZEL BİR KONSERLE TAÇLANDIRIYORUZ”
Festivalin kapanış programında konuşan İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Erdem Arcan, “Eski İzmit’i nasıl anlatırız, nasıl anlatılır dedik. Oturduk bir çalışma yaptık. Bu çalışmaların sonucunda Kapanca Sokak Festivali ortaya çıktı. 3 gündür sizlerle birlikteyiz. Artık finale geldik ve güzel bir konserle taçlandırıyoruz. Bu festivali kentimizim STK’ları, esnafları, kentimiz sanatçıları ile yaptık. 
 
“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
3 gün boyunca burası doldu taştı. Yağmura rağmen insanlar buraya akın ettiler. Çocuklarımız kapanca sokağı tanıdılar. Gençler, aileler buradaki kültürel mirası tanıdılar. Eksiklerimizi, katabileceklerimizi gördük. Bu festival önümüzdeki yıl çok daha güzel olacak. Mahalle sakinleriyle görüştük. Kapanca Sokağımızı hafta sonları canlı tutmak için çalışmalarımıza başladık. Bu festivalin arkasında büyük bir emek var. Görünmeyen kahramanlarımıza çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkür de tabi ki halkımıza. Siz olmazsanız bu festivaller de olmaz. Festivalimize katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
SÜPRİZ FİLM
Kapanca Sokak Festivali’nin son akşamında Kocaeli Antika ve El Sanatları Derneği, 1960lar dönemi Temel Reis filminin gösterimini gerçekleştirerek misafirlere sürpriz yaptı. Büyük bir keyifle izlenen filmin bitmesiyle bu yıl Kapanca Sokak Festivali tamamlanmış oldu.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.