Gebze’den 360 milyon TL’lik tasarruf

Gebze 11.01.2021 - 15:43, Güncelleme: 11.01.2021 - 15:43
 

Gebze’den 360 milyon TL’lik tasarruf

Siemens Türkiye, müşterilerine ve paydaşlarına sunduğu destek, çözüm ve hizmetler yoluyla yılda ortalama 360 milyon liralık enerji tasarrufu elde edilmesini sağlıyor.

Şirket açıklamasına göre, Siemens Türkiye, 2023 yılında karbon nötr olma hedefi kapsamında enerji verimliliği ve tasarrufu projelerine ivme kattı. Son 5 yılda yapılan yatırımlarla Siemens Türkiye, Kartal ve Gebze kampüslerinde yüzde 20 oranında enerji verimliliği sağlandı. 2015 yılından bugüne kadar karbon emisyonunu yüzde 39 azaltan Siemens Türkiye, 2021 yılında ise bu oranı yüzde 63'e çıkarmayı hedefliyor.  2020 yılı sonuna kadar 386 kişiye enerji yöneticisi eğitimi veren Siemens Türkiye, 17 ayrı ISO 50001 enerji yönetim sistem kurulumu, 124 detaylı enerji etüdü ve 142 ayrı teşvik danışmanlığıyla yıllık ortalama 360 milyon liralık tasarruf sağlandı. Siemens Türkiye, müşterilerine sunduğu hizmetler ve Siemens çözümlerinin entegrasyonuyla enerji verimliliğine katkı sağlarken, kendi kampüslerinde uyguladığı projelerle de enerji verimliliğini hayata geçiriyor.  SİEMENS TÜRKİYE YÜZDE 100 YEŞİL ENERJİYE GEÇTİ Siemens Türkiye, Kartal ve Gebze'de bulunan kampüslerinde yüzde 100 yeşil enerjiye geçiş sağlayarak 2023 yılında karbon nötr olma hedefinde bir adım daha attı. Siemens Türkiye, Kartal kampüsünde hayata geçirdiği Kartal Yeniden Projesi ile bina ve altyapı renovasyonu sayesinde 1100 ton, filo yönetiminde daha az yakıt kullanarak 625 ton, yüzde 100 yeşil enerjiye geçişle de 3 bin 532 ton karbon salınımı tasarrufu sağladı. Ege Orman Vakfı ile kurulan 5 bin ağaçlık Siemens Ormanı ile 2050 ton karbon salınımının da önüne geçen Siemens Türkiye'nin kendi kampüslerinde hayata geçirdiği bu projeler yoluyla karbon salınımı tasarrufu 7 bin 307 tona ulaştı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Hüseyin Gelis, sürdürülebilir bir geleceğin önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "İçinde bulunduğumuz pandemi bizlere bir kere daha gösterdi ki, sorumluluk sahibi bir şekilde değer yaratmanın tek yolu sürdürülebilir bir gelecek inşa etmekten geçiyor. Bunun için atacağımız her adım, gezegenimizi daha temiz ve daha verimli kılacak. Bunun için bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz her proje ve kendimize koyduğumuz her hedef bizi sürdürülebilir bir gelecek inşa etme misyonumuza daha da yakınlaştırıyor. 2023 yılında karbon nötr olma hedefimiz de bu sorumluluk bilincimizin önemli bir parçasını oluşturuyor."
Siemens Türkiye, müşterilerine ve paydaşlarına sunduğu destek, çözüm ve hizmetler yoluyla yılda ortalama 360 milyon liralık enerji tasarrufu elde edilmesini sağlıyor.

Şirket açıklamasına göre, Siemens Türkiye, 2023 yılında karbon nötr olma hedefi kapsamında enerji verimliliği ve tasarrufu projelerine ivme kattı. Son 5 yılda yapılan yatırımlarla Siemens Türkiye, Kartal ve Gebze kampüslerinde yüzde 20 oranında enerji verimliliği sağlandı. 2015 yılından bugüne kadar karbon emisyonunu yüzde 39 azaltan Siemens Türkiye, 2021 yılında ise bu oranı yüzde 63'e çıkarmayı hedefliyor. 

2020 yılı sonuna kadar 386 kişiye enerji yöneticisi eğitimi veren Siemens Türkiye, 17 ayrı ISO 50001 enerji yönetim sistem kurulumu, 124 detaylı enerji etüdü ve 142 ayrı teşvik danışmanlığıyla yıllık ortalama 360 milyon liralık tasarruf sağlandı.

Siemens Türkiye, müşterilerine sunduğu hizmetler ve Siemens çözümlerinin entegrasyonuyla enerji verimliliğine katkı sağlarken, kendi kampüslerinde uyguladığı projelerle de enerji verimliliğini hayata geçiriyor. 

SİEMENS TÜRKİYE YÜZDE 100 YEŞİL ENERJİYE GEÇTİ

Siemens Türkiye, Kartal ve Gebze'de bulunan kampüslerinde yüzde 100 yeşil enerjiye geçiş sağlayarak 2023 yılında karbon nötr olma hedefinde bir adım daha attı. Siemens Türkiye, Kartal kampüsünde hayata geçirdiği Kartal Yeniden Projesi ile bina ve altyapı renovasyonu sayesinde 1100 ton, filo yönetiminde daha az yakıt kullanarak 625 ton, yüzde 100 yeşil enerjiye geçişle de 3 bin 532 ton karbon salınımı tasarrufu sağladı.

Ege Orman Vakfı ile kurulan 5 bin ağaçlık Siemens Ormanı ile 2050 ton karbon salınımının da önüne geçen Siemens Türkiye'nin kendi kampüslerinde hayata geçirdiği bu projeler yoluyla karbon salınımı tasarrufu 7 bin 307 tona ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Hüseyin Gelis, sürdürülebilir bir geleceğin önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İçinde bulunduğumuz pandemi bizlere bir kere daha gösterdi ki, sorumluluk sahibi bir şekilde değer yaratmanın tek yolu sürdürülebilir bir gelecek inşa etmekten geçiyor. Bunun için atacağımız her adım, gezegenimizi daha temiz ve daha verimli kılacak.

Bunun için bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz her proje ve kendimize koyduğumuz her hedef bizi sürdürülebilir bir gelecek inşa etme misyonumuza daha da yakınlaştırıyor. 2023 yılında karbon nötr olma hedefimiz de bu sorumluluk bilincimizin önemli bir parçasını oluşturuyor."

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.