İzmit sahilde mülteciler kamp kurdu: Vatandaşlar tedirgin

Asayiş 25.06.2024 - 12:19, Güncelleme: 25.06.2024 - 12:19
 

İzmit sahilde mülteciler kamp kurdu: Vatandaşlar tedirgin

İzmit sahilinde Suriyeli mültecilerin kamp kurup yaşar hale gelmesi İzmit halkı tarafından yoğun bir tepki gördü. Vatandaşlar bu durumdan rahatsızlık duyuyor

Yaz aylarının gelmesi ve ısınan havalar ile birlikte sahillere akın eden vatandaş ve aileler kendi şehrinin sahilinde rahatça oturamaz hale geldi. Akşam çocuklarını alıp sahillere çıkan vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şok oldu. İzmit’te Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde bulunan sahil şeridi halkın yoğunlukla kullandığı sahillerden biri. Ancak bugün öğlen saatlerinde ailesiyle birlikte sahile giden bir vatandaş, Genellikle yabancı uyruklu ailelerin olduğunu, aşırı kalabalıklarından ve düzensiz şekilde yeşil alanlara yerleşmelerinden dolayı rahatsız duyduklarını ifade etti. Çevrenin de kirletildiğini kayda alan vatandaşlar “Sahil yolunda şu anda Suriyeliler burayı işgal etmiş durumda. Yerler pislik içinde. Ortalık berbat bir durumda. Rahatsız olduk ve alandan ayrıldık” notunu paylaştı.   KARAVANCILARA TEPKİ YAĞMIŞTI, MÜLTECİLERE NEDEN  YOK! Geçtiğimiz aylarda yaşanan bir benzeri olayda sahilde duran karavancılarla yaşanmıştı. İzmit sahile çekilen karavancıların sahilde durmasına müsaade edilmemişti. Şimdi ise aynı olay sahillere kamp kuran Suriyeli mülteciler ile yaşanıyor vatandaşın rahatça sahilde oturamadığı İzmit'te Suriyeliler ulu orta yerlerde yatak serip yatmakta. Aileleri ve İzmit halkını tedirgin eden, etrafa rahatsızlık yayan bu duruma neden karavancılara verilen tepki verilmiyor? 
İzmit sahilinde Suriyeli mültecilerin kamp kurup yaşar hale gelmesi İzmit halkı tarafından yoğun bir tepki gördü. Vatandaşlar bu durumdan rahatsızlık duyuyor

Yaz aylarının gelmesi ve ısınan havalar ile birlikte sahillere akın eden vatandaş ve aileler kendi şehrinin sahilinde rahatça oturamaz hale geldi. Akşam çocuklarını alıp sahillere çıkan vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şok olduİzmit’te Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde bulunan sahil şeridi halkın yoğunlukla kullandığı sahillerden biri. Ancak bugün öğlen saatlerinde ailesiyle birlikte sahile giden bir vatandaş, Genellikle yabancı uyruklu ailelerin olduğunu, aşırı kalabalıklarından ve düzensiz şekilde yeşil alanlara yerleşmelerinden dolayı rahatsız duyduklarını ifade etti. Çevrenin de kirletildiğini kayda alan vatandaşlar “Sahil yolunda şu anda Suriyeliler burayı işgal etmiş durumda. Yerler pislik içinde. Ortalık berbat bir durumda. Rahatsız olduk ve alandan ayrıldık” notunu paylaştı.

 

KARAVANCILARA TEPKİ YAĞMIŞTI, MÜLTECİLERE NEDEN  YOK!

Geçtiğimiz aylarda yaşanan bir benzeri olayda sahilde duran karavancılarla yaşanmıştı. İzmit sahile çekilen karavancıların sahilde durmasına müsaade edilmemişti. Şimdi ise aynı olay sahillere kamp kuran Suriyeli mülteciler ile yaşanıyor vatandaşın rahatça sahilde oturamadığı İzmit'te Suriyeliler ulu orta yerlerde yatak serip yatmakta. Aileleri ve İzmit halkını tedirgin eden, etrafa rahatsızlık yayan bu duruma neden karavancılara verilen tepki verilmiyor? 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.