KOCAELİ KİTAP FUARINDA EROL DEMİR’E BÜYÜK İLGİ VARDI
KOCAELİ KİTAP FUARINDA EROL DEMİR’E BÜYÜK İLGİ VARDI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 14. Kocaeli Kitap Fuarı çok büyük bir ilgi ile düzenlendi. 1 milyon 23 bin 514 kişinin ziyaret ettiği fuara, her kesimden vatandaş ilgi gösterirken, yüzlerce yazar da katılarak kitaplarını imzaladı, söyleşiler yaptı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 14. Kocaeli Kitap Fuarı çok büyük bir ilgi ile düzenlendi. 1 milyon 23 bin 514 kişinin ziyaret ettiği fuara, her kesimden vatandaş ilgi gösterirken, yüzlerce yazar da katılarak kitaplarını imzaladı, söyleşiler yaptı.
Bu yazarlardan bir tanesi de; Gölcüklü Yazar Erol Demir oldu. “Eğitim Her Yerde Seçkileri” ve “21. Yüzyılda Eğitimde Dönüşüm ve Okullar” adıyla kolektif 2 kitabı, “Altın Bilezik”, “Mesleğim Hayatım”, “İş İnsanları Gözüyle Türkiye’de Mesleki Eğitim” ve “Sihirli Reçete” adıyla 4 kitabı bulunan yazar fuarda büyük ilgi gördü. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Geçmiş Dönem Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş gibi birçok isim imza programına katılarak Erol Demir’in yanında oldular. İlgiden memnun olan Yazar Demir katılan herkese teşekkür etti. Öncelikle de bu büyük fuar organizasyonunu düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a minnetlerini iletti.
EROL DEMİR KİMDİR?
1967 yılında Kocaeli/Gölcük’te doğdu. Esnaf ve zanaatkâr bir ailenin çocuğu olarak terzi, marangoz, sıhhi tesisat, Rd. Tv. Tamirciliği ve elektrik tesisatçılığı mesleklerinde çıraklık yaptı. Donanma Komutanlığı Gölcük Tersanesi Gemi Yapım Bölümü Elektronik ve Ölçü Aletleri Atölyesinde (meslek lisesi) ve Dilovası Netaş’ta (yüksekokul) stajını yaptı. Piyale Paşa İlkokulu, Gölcük İmam Hatip Ortaokulu, Gölcük Endüstri Meslek Lisesi Gemi Elektroniği ve Haberleşme Bölümü mezunu, Anadolu Üniversitesi Bilecik Meslek Yüksekokulu Elektronik programını ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İşletme Yöneticiliği alanında yüksek lisansı 2002 yılında “Eğitim Yöneticilerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri” konusunda teziyle tamamlamıştır. İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yönetimi alanında doktora eğitimi yeterlilik aşamasında bırakmıştır.
1990 yılında Türk Kablo fabrikasında kalite kontrol teknisyeni olarak çalıştı. Öğretmenlik hayatına 1991 yılında Hakkâri’de başladı, Halk Eğitimi Merkezi ve Endüstri Meslek Lisesinde çalıştı. 1994 yılında Gölcük Mesleki Eğitim Merkezi’ne elektronik öğretmeni olarak atandı. 1995 yılında müdür yardımcısı oldu. 2000 Şubat ayında Gölcük Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü oldu. 2003 yılında Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak çalışmaya başladı. Aralık–2007 ile Haziran–2016 arası İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube müdürü olarak çalıştı. Temmuz – 2016 da Bakırköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğünden sonra Temmuz 2022 de başladığı İstanbul İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevine devam etmektedir. Evli ve 3 çocuk sahibidir.
Askerlik görevinin temel eğitimini İstanbul –Kartal 2. Zırhlı Tugay Kom. 263. dönem birincisi olarak başarıyla tamamlayarak, yedek subay öğretmen olarak Kars Çıraklık Eğitim Merkezi’ne atandı. 32 yıllık eğitim alanındaki meslek yaşamında; İl-İlçe MEM, Kaymakamlık, Valilik, Genel Müdürlük ve Bakanlık düzeyinde 6 aylıkla ödüllendirme, iki kez altı yıl çok iyi sicile 2 kademe ilerlemesi, 8 takdir belgesi, 12 teşekkür belgesi, 15 başarı belgesi, 5 üstün başarı belgesi, 2 aylıkla ödül belgesi, 5 ödül belgesi olarak toplam 47 ödül almıştır. Ayrıca çok sayıda kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütünden teşekkür belgeleri sahibidir. 2006 yılında MEB tarafından yapılan Kariyer Basamakları sınavında Elektronik Uzman Öğretmen Türkiye birincisidir.
Bilgisayar formatör öğretmeni olan Demir, çok sayıda kurs ve seminere katılarak ikiyüzün üzerinde kariyer yaprağına sahip olmuştur. Gölcük’te okul müdürlüğü sırasında; 17 Ağustos depremi sonrası çok sayıda sivil toplum örgütü ile projelerde kişi ve kurum olarak rol alıp destek olmuştur. İstanbul Milli Eğitim Şube Müdürlüğü sırasında otuz projeyi yürütmüştür.
Kızılay, Tema, Sigarayla Savaşanlar Vakfı, Avcılar Derneği, Kocaeli Üniversitesi Mezunlar Derneği, Gölcük Endüstri Meslek Lisesi Mezunlar Derneği, Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği üyeliğinde bulundu. YEREL GÜNDEM21 İlçe kurultayı kuruluşunda çalıştı ve meclis üyesi seçildi. Halen Öncü Yöneticiler Derneği Danışma Kurulu Üyesi, Telif Hakları Derneği üyesidir. MÜSİAD Mesleki Eğitim Komitesinde gönüllü danışmanlık yapmaktadır. TÜYAKDER –Tüm Yazılım ve Kodlama Derneği kurucu başkanıdır. Medeni İlimler ve Teknoloji Vakfı/Mütevellisi Kurucu Üyesidir.
E sınıfı sürücü belgesi sahibi, Oymakbaşı İzci Lideri, kitaplar, otomobil, doğa, bilgisayar, avcılık, silahlar, seyahat konularına meraklıdır. Kızılay’a düzenli kan bağışçısı olarak gümüş, bronz, altın madalya ve berat sahibidir. Ayrıca; Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti üyeliği ve Gölcük Haber Gazetesinde köşe yazarlığı yapmıştır. Sektör ve meslek örgütlerine ait çok sayıda dergide ellialtı yazı ve makaleleri yayınlanmış olup halen eğitim konularında haftalık yazıları “https://egitimheryerde.net” internet adresinde yayınlanmaktadır. 222 (ikiyüzyirmiiki) yayınlamış yazıyla sitenin (aşmış üye sıfatlı) birinci yazarıdır.
“Eğitim Her Yerde Seçkileri” ve “21. Yüzyılda Eğitimde Dönüşüm ve Okullar” adıyla yayınlanmış kolektif iki(2) kitabı, “Altın Bilezik”, “Mesleğim Hayatım”, “İş İnsanları Gözüyle Türkiye’de Mesleki Eğitim” ve “Sihirli Reçete” adıyla yazdığı basılmış dört (4) kitabı bulunmaktadır. Eğitim alanında sempozyum, kongre, çalıştay ve panellere katılımcı ve moderatör olarak katılarak bildiri sunmaktadır. Mesleki eğitim alanında yayınlanmış yedi bildiri ve üç makalesi vardır.
Tüm paydaşların katılımıyla Gelişim Üniversitesi ve Avrupa MYO ile yapılmasını sağladığı “Mesleki Eğitim Çalıştayları” sonuçlarına dayalı olarak MÜSİAD ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü "MESLEKİ EĞİTİM İÇİN EL ELE" projesini Şubat–2012 de hayata geçirdi. Proje kapsamında İstanbul'da bulunan 14 Meslek Lisesi ile MÜSİAD üyesi 14+9 işletmeyi eşleştirerek ortak çalışma yürütüp nitelikli iş gücü yetiştirileceği yeni bir modeliyle; “işletme gezileri, okullarda ilgili bölüm ve laboratuvarlara ürünlerin teknik çizim ve tablolarını içeren panolar, güncel teknolojik üretim bilgilerinin ders içeriklerine ve uygulamalarına yansıtılması, işe alım konusunda öncelik, öğretmenlerin ve öğrencilerin teknolojik gelişmelerden haberdar olmaları için mail, web sayfası, seminerler ile bilgilendirmesi, atıl durumda kalan makine ve teçhizatının okula hibe edilmesi, üretiminin bir kısmını eğitim amaçlı okul atölyesinde yapılması ve mesleki yarışmalarda dereceye giren öğrencileri ödüllendirilmesi gibi uygulamaları” başlatarak sekiz yıl sonra yine İstanbul İl MEM tarafından hayata geçirilmiş olan “OKUL-SANAYİ İŞBİRLİĞİ İSTANBUL MODELİ” proje çalışmasına örneklik teşkil etti.
2018 yılında toplam 730 kişiyle “Nasıl Bir Mesleki Eğitim” konusunda 2019 yılında 679 öğrenciyle “Meslek Lisesi öğrencilerine mesleki tanıtım ve yönlendirme yeterince etkili bir şekilde yapılması” 2021 yılında İstanbul İli evreninde 33 ilçesinde sektörle işbirliği protokolü imzalamış okullar arasından rastgele seçilen 51 (ellibir) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde (MTAL veya kısaca meslek lisesi/okul) görev yapan yönetici ve öğretmenlerinden olasılıksız amaçlı ve gönüllü katılmayı kabul eden 306 (üçyüzaltı) kişiyle “Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile sektör işbirliğinin okul özerkliğine etki algısı” konularını araştıran anketler gerçekleştirip raporlaştırmış ve bildiri olarak sempozyumlarda sunmuştur.
Geliştirdiği “Meslek Liselerine Yeni Model Önerisi” ni MEBBİS te “Bir Milyon Fikir” sitesinde paylaşmış, yazdığı ve önerdiği fikirler MEB çalışmaları ve 2023 Eğitim Vizyonumuzda yer almıştır. 12 Şubat 2020 günü CNR Kitap Fuarında Altın Bilezik kitabına “imza günü” düzenlendi. 14 Aralık 2022 de 39. TÜYAP KİTAP FUARINDA dördüncü kitabı “SİHİRLİ REÇETE” ye imza günü düzenlendi. MEB’nın tüm proje yenilik ve çalışmalarını yazılarında ve sosyal medyada paylaşıp desteklemektedir. Ocak–2020 de ST Endüstri Radyo’da “Endüstri 4.0 ve Dijital Dönüşüm” konusunda programa konuşmacı olarak katıldı. Temmuz–2019 da internette dijital yayınlanan ESEN TV’de “Altın Bilezik ve Mesleki Eğitim” konulu programa konuşmacı oldu. Mart-2020 de ÇAY TV’de iki saatlik canlı yayında mesleki eğitim konusunda konuşmacı olarak programa katıldı. Eğitim heryerde, Fikir Vadisi, İşte Birlik Platformu, Platform Derneği, Bana Seni Anlat, Üreten Dostlar Platformu Ahilik Sohbetleri, Gençliğim-Geleceğim-Mesleğim ORDAP, Mesleki Eğitim ve Sektörü İşbirliği DİKOBASDER, Hayalimizdeki Mesleki Eğitim ORDAP, Mesem Programı ve Teşvikler RADYO BİR, Gençlik İçin Sihirli Reçete/Mesleki Eğitim KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BLD, Beşiktaş İTÜ MTAL Öğrenci Buluşması, Dermanımız Mesleki Eğitim RADYO BİR, Gelecekle Randevu DURAKTÜRK TV, İlknur Eşiz’le Meltem Kadınları MELTEM TV. Eğitim Atölyesi programıyla VAV TV, İnstagram, Facebook ve Youtube üzerinden çeşitli kurum ve STK (Ortak Akıl) ile mesleki eğitim konuşmalarını yayınlamaktadır. MEB - EBA Bilişim Ağındaki sayfasında ve “https://eroldemir0841.blogspot.com/” blog sayfasında ve sosyal medya hesaplarında çalışmalarını halkımızla paylaşmaktadır.
Kocaeli HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.