Kocaeli Üniversitesi ile Çolakoğlu Metalurji protokol imzaladı

Eğitim 01.10.2024 - 11:30, Güncelleme: 02.10.2024 - 00:40
 

Kocaeli Üniversitesi ile Çolakoğlu Metalurji protokol imzaladı

Kocaeli Üniversitesi ile Çolakoğlu Metalurji arasında eğitim, araştırma ve yüksek lisans alanlarında iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ile Çolakoğlu Metalurji Genel Müdürü Uğur Dalbeler’in imza attığı protokol töreninde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Çelik, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tamer Sınmazçelik, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Süleyman Yiğit, Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Kasım Baylan ile Doç. Dr. Mustafa Özcan ile Çolakoğlu Metalurji yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Protokol ile üniversite öğrencilerinin teorik bilgilerini uygulamaya dökme fırsatı elde etmesinin yanı sıra Çolakoğlu Metalurji çalışanlarının da Kocaeli Üniversitesi'nin lisansüstü programlarından yararlanması ve bilimsel konularda iş birliği yapılması amaçlanıyor. Çolakoğlu Metalurji ve Kocaeli Üniversitesi arasındaki bu iş birliği çerçevesinde, bilimsel ve teknolojik araştırmalar, ortak proje ve tez çalışmaları, AR-GE projeleri, çalışanlar için yüksek lisans programları ve danışmanlık hizmetleri gerçekleştirilecek. Üniversite öğrencileri ise staj ve okul bitirme projelerinde Çolakoğlu Metalurji ile çalışma imkânı elde edecekler. Bu iş birliğiyle, karşılıklı olarak öğrenme ve gelişim ortamı oluşturulması hedefleniyor. Gerçekleşen imza töreninde üniversite ve sanayi arasındaki iş birliğini kurumsal hale getirerek Türkiye’de örnek bir model oluşturmayı amaçladıklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk şunları söyledi: “Bu protokol, hem üniversitemizin bilgi birikimini sanayiye aktarmamıza hem de öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratikte uygulayarak gelişimlerine katkı sağlamamıza olanak tanıyacak. Aynı zamanda, Çolakoğlu Metalurji ile bilimsel çalışmalar yaparak ülkemize katkı sağlayacak projeler üretmeyi hedefliyoruz." dedi. İmzalanan protokolün, iki kurum arasında bir bağ kurmasının yanı sıra aynı zamanda ülkedeki nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine de katkı sağlayacağını ifade eden Çolakoğlu Metalurji Genel Müdürü Uğur Dalbeler ise, “Bu iş birliği sayesinde, öğrencilerimiz teorik bilgilerini uygulamaya dökme fırsatı bularak sanayinin dinamiklerini daha yakından tanıma şansına sahip olacaklardır. Bu iş birliği hem çalışanlarımızın gelişimine katkı sağlayacak hem de sanayi-üniversite iş birliği açısından önemli bir adım olacak. Kocaeli Üniversitesi ile kurduğumuz bu güçlü bağın, Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki rekabet gücünü artıracağına ve eğitim ile sanayi arasındaki köprüyü daha da sağlamlaştıracağına inanıyoruz." ifadelerine yer verdi.  
Kocaeli Üniversitesi ile Çolakoğlu Metalurji arasında eğitim, araştırma ve yüksek lisans alanlarında iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ile Çolakoğlu Metalurji Genel Müdürü Uğur Dalbeler’in imza attığı protokol töreninde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Çelik, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Eren, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Tamer Sınmazçelik, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Süleyman Yiğit, Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Kasım Baylan ile Doç. Dr. Mustafa Özcan ile Çolakoğlu Metalurji yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Protokol ile üniversite öğrencilerinin teorik bilgilerini uygulamaya dökme fırsatı elde etmesinin yanı sıra Çolakoğlu Metalurji çalışanlarının da Kocaeli Üniversitesi'nin lisansüstü programlarından yararlanması ve bilimsel konularda iş birliği yapılması amaçlanıyor. Çolakoğlu Metalurji ve Kocaeli Üniversitesi arasındaki bu iş birliği çerçevesinde, bilimsel ve teknolojik araştırmalar, ortak proje ve tez çalışmaları, AR-GE projeleri, çalışanlar için yüksek lisans programları ve danışmanlık hizmetleri gerçekleştirilecek. Üniversite öğrencileri ise staj ve okul bitirme projelerinde Çolakoğlu Metalurji ile çalışma imkânı elde edecekler. Bu iş birliğiyle, karşılıklı olarak öğrenme ve gelişim ortamı oluşturulması hedefleniyor.

Gerçekleşen imza töreninde üniversite ve sanayi arasındaki iş birliğini kurumsal hale getirerek Türkiye’de örnek bir model oluşturmayı amaçladıklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk şunları söyledi: “Bu protokol, hem üniversitemizin bilgi birikimini sanayiye aktarmamıza hem de öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratikte uygulayarak gelişimlerine katkı sağlamamıza olanak tanıyacak. Aynı zamanda, Çolakoğlu Metalurji ile bilimsel çalışmalar yaparak ülkemize katkı sağlayacak projeler üretmeyi hedefliyoruz." dedi.

İmzalanan protokolün, iki kurum arasında bir bağ kurmasının yanı sıra aynı zamanda ülkedeki nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine de katkı sağlayacağını ifade eden Çolakoğlu Metalurji Genel Müdürü Uğur Dalbeler ise, “Bu iş birliği sayesinde, öğrencilerimiz teorik bilgilerini uygulamaya dökme fırsatı bularak sanayinin dinamiklerini daha yakından tanıma şansına sahip olacaklardır. Bu iş birliği hem çalışanlarımızın gelişimine katkı sağlayacak hem de sanayi-üniversite iş birliği açısından önemli bir adım olacak. Kocaeli Üniversitesi ile kurduğumuz bu güçlü bağın, Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki rekabet gücünü artıracağına ve eğitim ile sanayi arasındaki köprüyü daha da sağlamlaştıracağına inanıyoruz." ifadelerine yer verdi.

 

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.