Kocaeli'den yurt dışına pişmaniye ihraç ediyorlar

Kocaeli 16.03.2024 - 17:51, Güncelleme: 16.03.2024 - 17:51
 

Kocaeli'den yurt dışına pişmaniye ihraç ediyorlar

Kocaeli'de kendi şirketlerini kuran 5 pişmaniye üreticisi, 10 ülkeye pişmaniye gönderiyor

Pandemi zamanında iş birliği yapıp şirket kuran 5 pişmaniyeci, Kartepe'de kurdukları pişmaniye tesisinde Osmanlı döneminde "saray tatlısı" olarak bilinen pişmaniye imalatını devam ettiriyor. İstihdam edilen 58 kişiyle çeşit, çeşit 15 farklı pişmaniye üreten şirket, ürettiği pişmaniyeleri yurt dışında tüketiciyle buluşturuyor. Günlük 2,5 ton pişmaniye üreten şirket, ihracat yapılan ülke sayısını yükseltmeyi planlıyor. 5 FİRMA SALGIN DÖNEMİNDE BAŞLADI İzmit Pişmaniye AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Uğurcan Üçcan, babasının 1974 yılından bu yana pişmaniye üretimiyle uğraştığını, kendisinin de yıllardır baba mesleğini devam ettirdiğini söyledi. Üçcan, farklı markalarla pişmaniye üretimi yapan 5 firma olarak salgın döneminde yaşanan sıkıntıları aşmak için güç birliği yaptıklarını aktararak, 3 yıl önce kurdukları şirketin çatısı altında üretimi sürdürdüklerini kaydetti. O dönem yaptıkları girişimde başarı olduklarını ve güzel bir üretim zinciri oluşturduklarını dile getiren Üçcan, "Şirketleri birleştirdikten sonra markaları birleştirdik. İzmit Pişmaniyenin kendine ait bir markası oluşmaya başladı." dedi. Üçcan, İzmit Pişmaniye AŞ'nin kalitesini iyi bir noktaya getirdiklerini, yurt içinden ve dışından olumlu geri dönüşler aldıklarını anlattı. Bu yıl ilk defa Makedonya'ya ihracat yaptıklarını belirten Üçcan, şöyle devam etti; "Yurt dışına ihracatımız arttı. Bu sene 10 ülkeye ulaştık. En son Almanya'ya ihracatımız oldu. Önümüzdeki hafta Makedonya'ya ihracatımız olacak. İngiltere, Hollanda, Rusya'ya da gönderiyoruz. Yurt dışından 1 ay içinde revize siparişler geliyor.  Türkiye'nin önemli yerlerinde, iyi lokasyonlarda İzmit Pişmaniye AŞ olarak  yeni yerler açıp hem Türkiye'de hem diğer ülkelerde ismimizi ön plana çıkarmak için yeni bir yol haritası oluşturduk. Bir araya gelmemizin avantajları var. Şu anda yeni bir yapılanma içerisindeyiz. Tekrar kurumsallaşmaya yönelik adımlarımızı atmaya başladık. İzmit Pişmaniye AŞ'yi farklı yerlere getirip büyümesi için elimizden geleni yapacağız."
Kocaeli'de kendi şirketlerini kuran 5 pişmaniye üreticisi, 10 ülkeye pişmaniye gönderiyor

Pandemi zamanında iş birliği yapıp şirket kuran 5 pişmaniyeci, Kartepe'de kurdukları pişmaniye tesisinde Osmanlı döneminde "saray tatlısı" olarak bilinen pişmaniye imalatını devam ettiriyor. İstihdam edilen 58 kişiyle çeşit, çeşit 15 farklı pişmaniye üreten şirket, ürettiği pişmaniyeleri yurt dışında tüketiciyle buluşturuyor. Günlük 2,5 ton pişmaniye üreten şirket, ihracat yapılan ülke sayısını yükseltmeyi planlıyor.

5 FİRMA SALGIN DÖNEMİNDE BAŞLADI

İzmit Pişmaniye AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Uğurcan Üçcan, babasının 1974 yılından bu yana pişmaniye üretimiyle uğraştığını, kendisinin de yıllardır baba mesleğini devam ettirdiğini söyledi. Üçcan, farklı markalarla pişmaniye üretimi yapan 5 firma olarak salgın döneminde yaşanan sıkıntıları aşmak için güç birliği yaptıklarını aktararak, 3 yıl önce kurdukları şirketin çatısı altında üretimi sürdürdüklerini kaydetti. O dönem yaptıkları girişimde başarı olduklarını ve güzel bir üretim zinciri oluşturduklarını dile getiren Üçcan, "Şirketleri birleştirdikten sonra markaları birleştirdik. İzmit Pişmaniyenin kendine ait bir markası oluşmaya başladı." dedi. Üçcan, İzmit Pişmaniye AŞ'nin kalitesini iyi bir noktaya getirdiklerini, yurt içinden ve dışından olumlu geri dönüşler aldıklarını anlattı. Bu yıl ilk defa Makedonya'ya ihracat yaptıklarını belirten Üçcan, şöyle devam etti; "Yurt dışına ihracatımız arttı. Bu sene 10 ülkeye ulaştık. En son Almanya'ya ihracatımız oldu. Önümüzdeki hafta Makedonya'ya ihracatımız olacak. İngiltere, Hollanda, Rusya'ya da gönderiyoruz. Yurt dışından 1 ay içinde revize siparişler geliyor.  Türkiye'nin önemli yerlerinde, iyi lokasyonlarda İzmit Pişmaniye AŞ olarak  yeni yerler açıp hem Türkiye'de hem diğer ülkelerde ismimizi ön plana çıkarmak için yeni bir yol haritası oluşturduk. Bir araya gelmemizin avantajları var. Şu anda yeni bir yapılanma içerisindeyiz. Tekrar kurumsallaşmaya yönelik adımlarımızı atmaya başladık. İzmit Pişmaniye AŞ'yi farklı yerlere getirip büyümesi için elimizden geleni yapacağız."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.