Mehmet Akif Ersoy Camii yıkılacak mı?

Gündem 16.07.2024 - 09:19, Güncelleme: 16.07.2024 - 09:19
 

Mehmet Akif Ersoy Camii yıkılacak mı?

Körfez Mimar Sinan Mahallesi’nde yer alan ve geniş bir bölgeye hizmet veren Mehmet Akif Ersoy Camii’nin, yapılan inceleme sonrasında hasarlı olduğu ve yıkımına karar verildiği konuşuluyor

Kısa süre önce tartışmalara rağmen büyük paralar harcanarak bahçesine iki minare yapılan caminin, şimdi yıkılacak olmasının konuşulması cemaat ve vatandaşların tepkisine neden oluyor. Zeminden sürekli su çıktığı ve yapılacak minarelerin temele zarar vereceği iddia edildiği için proje önce durdurulmuş, 1.5 ay beklendikten sonra uygulamaya geçilmişti. Daha önce de yenilenmeler yapılan ve tadilat yapılan bazı bölümlerin yıkıldığı caminin temelinin zayıf olduğu iddia ediliyordu. Buna rağmen hazırlanan proje itirazlar nedeniyle durmuş, sonrasında da bahçeye iki minare yapılmasına karar verilmişti. Minarelerin yapımı sırasında da zemin sağlam olmadığı için haftalarca biriken sular boşaltılarak inşaat tamamlanmıştı. Minareler tamamlandıktan sonra iddialara göre camide yapılan inceleme sonrasında binanın sağlam olmadığına ve yıkılmasına karar verildi. İddiaların doğru olup olmadığı ve caminin yapılan masrafa rağmen yıkılıp yıkılmayacağı, incelemenin neden daha önce yapılmadığının sorgulanıp sorgulanmayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.  
Körfez Mimar Sinan Mahallesi’nde yer alan ve geniş bir bölgeye hizmet veren Mehmet Akif Ersoy Camii’nin, yapılan inceleme sonrasında hasarlı olduğu ve yıkımına karar verildiği konuşuluyor

Kısa süre önce tartışmalara rağmen büyük paralar harcanarak bahçesine iki minare yapılan caminin, şimdi yıkılacak olmasının konuşulması cemaat ve vatandaşların tepkisine neden oluyor.
Zeminden sürekli su çıktığı ve yapılacak minarelerin temele zarar vereceği iddia edildiği için proje önce durdurulmuş, 1.5 ay beklendikten sonra uygulamaya geçilmişti.
Daha önce de yenilenmeler yapılan ve tadilat yapılan bazı bölümlerin yıkıldığı caminin temelinin zayıf olduğu iddia ediliyordu. Buna rağmen hazırlanan proje itirazlar nedeniyle durmuş, sonrasında da bahçeye iki minare yapılmasına karar verilmişti. Minarelerin yapımı sırasında da zemin sağlam olmadığı için haftalarca biriken sular boşaltılarak inşaat tamamlanmıştı. Minareler tamamlandıktan sonra iddialara göre camide yapılan inceleme sonrasında binanın sağlam olmadığına ve yıkılmasına karar verildi.
İddiaların doğru olup olmadığı ve caminin yapılan masrafa rağmen yıkılıp yıkılmayacağı, incelemenin neden daha önce yapılmadığının sorgulanıp sorgulanmayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.