Gebze’de ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ tanıtım toplantısı

Gebze 12.06.2024 - 15:57, Güncelleme: 12.06.2024 - 15:57
 

Gebze’de ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ tanıtım toplantısı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanıtımı yapılan yeni müfredat çalışmaları ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ öğretim programları bilgilendirme toplantısı, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen başkanlığında Gebze’de okul müdürlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen yeni müfredat çalışmaları, ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ öğretim programları kapsamında Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen başkanlığında düzenlenen bilgilendirme toplantısı Gebze’de gerçekleştirildi. Toplantıya Gebze bölgesindeki okul müdürleri geniş katılım sağladı. Toplantının amacı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen yeni müfredat modeli hakkında eğitimcileri bilgilendirmek ve bu modelin eğitim süreçlerine entegrasyonunu sağlamak olarak belirtildi. ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’, öğrencilere daha çağdaş, etkin ve yenilikçi eğitim metotları sunmayı hedefliyor. Bu kapsamda, toplantıda yeni öğretim programlarının detayları, uygulanacak stratejiler ve beklenen sonuçlar hakkında kapsamlı bilgiler paylaşıldı. OKUL MÜDÜRLERİNİN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, toplantının açılış konuşmasında yeni müfredatın önemine değindi. Akmanşen, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile öğrencilerimizin daha donanımlı, çağın gereksinimlerine uygun bilgi ve becerilere sahip bireyler olarak yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu model, sadece akademik başarıyı değil, aynı zamanda öğrencilerin sosyal, kültürel ve duygusal gelişimlerini de desteklemeyi amaçlamaktadır” dedi. Toplantıda söz alan okul müdürleri, yeni müfredat modeli hakkındaki görüşlerini paylaştılar ve uygulanabilirlik konusunda önerilerde bulundular. Eğitimde kaliteyi artırmak için yapılan bu çalışmanın, okullarda nasıl daha etkin bir şekilde hayata geçirilebileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Müdürler, yeni modelin öğrencilere sağlayacağı katkılardan umutlu olduklarını belirttiler. Toplantıda ayrıca, yeni müfredat modelinin okullarda nasıl uygulanacağına dair yol haritası sunuldu. Sürekli geri bildirim mekanizmaları ile programın etkinliği ve verimliliği sürekli olarak değerlendirilecek.  
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanıtımı yapılan yeni müfredat çalışmaları ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ öğretim programları bilgilendirme toplantısı, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen başkanlığında Gebze’de okul müdürlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen yeni müfredat çalışmaları, ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ öğretim programları kapsamında Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen başkanlığında düzenlenen bilgilendirme toplantısı Gebze’de gerçekleştirildi. Toplantıya Gebze bölgesindeki okul müdürleri geniş katılım sağladı. Toplantının amacı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen yeni müfredat modeli hakkında eğitimcileri bilgilendirmek ve bu modelin eğitim süreçlerine entegrasyonunu sağlamak olarak belirtildi. ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’, öğrencilere daha çağdaş, etkin ve yenilikçi eğitim metotları sunmayı hedefliyor. Bu kapsamda, toplantıda yeni öğretim programlarının detayları, uygulanacak stratejiler ve beklenen sonuçlar hakkında kapsamlı bilgiler paylaşıldı.

OKUL MÜDÜRLERİNİN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, toplantının açılış konuşmasında yeni müfredatın önemine değindi. Akmanşen, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile öğrencilerimizin daha donanımlı, çağın gereksinimlerine uygun bilgi ve becerilere sahip bireyler olarak yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Bu model, sadece akademik başarıyı değil, aynı zamanda öğrencilerin sosyal, kültürel ve duygusal gelişimlerini de desteklemeyi amaçlamaktadır” dedi. Toplantıda söz alan okul müdürleri, yeni müfredat modeli hakkındaki görüşlerini paylaştılar ve uygulanabilirlik konusunda önerilerde bulundular. Eğitimde kaliteyi artırmak için yapılan bu çalışmanın, okullarda nasıl daha etkin bir şekilde hayata geçirilebileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Müdürler, yeni modelin öğrencilere sağlayacağı katkılardan umutlu olduklarını belirttiler. Toplantıda ayrıca, yeni müfredat modelinin okullarda nasıl uygulanacağına dair yol haritası sunuldu. Sürekli geri bildirim mekanizmaları ile programın etkinliği ve verimliliği sürekli olarak değerlendirilecek.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.