Kocaeli’nin eski il Başkanı İstanbul’a aday

Kocaeli 26.01.2024 - 16:28, Güncelleme: 26.01.2024 - 16:28
 

Kocaeli’nin eski il Başkanı İstanbul’a aday

Saadet Partisi’nde iki dönem il başkanlığı da yapmıştı. Daha önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için de başkan adayı olan Birol Aydın, bu kez İstanbul’a aday

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde partilerin başkan adayları da art arda belli olmaya başladı. İşte bu kapsamda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bir isim daha belli oldu. BİR ADAY DA SAADET’TEN İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra AK Parti ve MHP’nin adayı olarak Murat Kurum, İYİ Parti’den Buğra Kavuncu, Zafer Partisi’nden Azmi Karamahmutoğlu ve seçime bağımsız girme kararı alan Dr. Taylan Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aday olmuştu. İşte bu isimlerin yanına bir aday da Saadet Partisi’nden eklendi. ADAYLIĞI DUYURULDU Buna bağlı olarak, Saadet Partisi’ne yakınlığıyla kamuoyunda bilinen TV5, Saadet Partisi’nde iki dönem Kocaeli İl Başkanlığı da yapan ve 2014 yılında Saadet Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için başkan adayı olan Birol Aydın’ın İstanbul’a aday olduğunu duyurdu. Birol Aydın’ın resmi olarak adaylığı ise 28 Ocak’ta duyurulacak. BİROL AYDIN KİMDİR? 1969’da Gümüşhane Şiran doğumlu. Lisans eğitimini Tunus Zeytune Üniversitesi Yüksek İslam Uygarlığı Fakültesi’nde tamamladı. Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği’nin çeşitli kademelerinde görev aldı. 2007-2014 yılları arasında (IYFO) Uluslararası Gençlik Forumu’nda Genel Merkez Yöneticisi olarak görev aldı. 2007’den itibaren (ESAM) Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nde, Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Siyasi faaliyetlerine Fazilet Partisi’nde başladı. Bu dönemde Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyeliği gibi yerel düzeyde görevlerde bulunmuştur. Fazilet Partisi kapatıldıktan sonra Saadet Partisi’ne katıldı. 2002’den 2006’ya kadar Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanlığı görevini üstlendi. 2014 yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterildi. Seçimlerin ardından Saadet Partisi İl Başkanlığı’na getirilmiş, ayrıca Teşkilat, Tanıtma, Sivil Toplumc ve Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunmuştur. 2018 Genel seçimlerinde İstanbul II. bölgeden milletvekili adayı oldu. 2023 genel seçimlerinde İstanbul I. bölgeden milletvekili seçildi 2020 yılından itibaren Saadet Partisi’nin Parti Sözcüsü olarak görev yapmaktadır.
Saadet Partisi’nde iki dönem il başkanlığı da yapmıştı. Daha önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için de başkan adayı olan Birol Aydın, bu kez İstanbul’a aday

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde partilerin başkan adayları da art arda belli olmaya başladı. İşte bu kapsamda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bir isim daha belli oldu.

BİR ADAY DA SAADET’TEN

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra AK Parti ve MHP’nin adayı olarak Murat Kurum, İYİ Parti’den Buğra Kavuncu, Zafer Partisi’nden Azmi Karamahmutoğlu ve seçime bağımsız girme kararı alan Dr. Taylan Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aday olmuştu. İşte bu isimlerin yanına bir aday da Saadet Partisi’nden eklendi.

ADAYLIĞI DUYURULDU

Buna bağlı olarak, Saadet Partisi’ne yakınlığıyla kamuoyunda bilinen TV5, Saadet Partisi’nde iki dönem Kocaeli İl Başkanlığı da yapan ve 2014 yılında Saadet Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için başkan adayı olan Birol Aydın’ın İstanbul’a aday olduğunu duyurdu. Birol Aydın’ın resmi olarak adaylığı ise 28 Ocak’ta duyurulacak.

BİROL AYDIN KİMDİR?

1969’da Gümüşhane Şiran doğumlu.
Lisans eğitimini Tunus Zeytune Üniversitesi Yüksek İslam Uygarlığı Fakültesi’nde tamamladı.
Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği’nin çeşitli kademelerinde görev aldı.
2007-2014 yılları arasında (IYFO) Uluslararası Gençlik Forumu’nda Genel Merkez Yöneticisi olarak görev aldı.
2007’den itibaren (ESAM) Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nde, Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Siyasi faaliyetlerine Fazilet Partisi’nde başladı. Bu dönemde Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyeliği gibi yerel düzeyde görevlerde bulunmuştur.
Fazilet Partisi kapatıldıktan sonra Saadet Partisi’ne katıldı.
2002’den 2006’ya kadar Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanlığı görevini üstlendi.
2014 yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterildi.
Seçimlerin ardından Saadet Partisi İl Başkanlığı’na getirilmiş, ayrıca Teşkilat, Tanıtma, Sivil Toplumc ve Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunmuştur.
2018 Genel seçimlerinde İstanbul II. bölgeden milletvekili adayı oldu.
2023 genel seçimlerinde İstanbul I. bölgeden milletvekili seçildi
2020 yılından itibaren Saadet Partisi’nin Parti Sözcüsü olarak görev yapmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.