CHP, Büyükşehir ve Gebze kararını yarın açıklayacak

Kocaeli 01.02.2024 - 14:23, Güncelleme: 01.02.2024 - 14:23
 

CHP, Büyükşehir ve Gebze kararını yarın açıklayacak

CHP’de yerel seçimler için gözler bugün gerçekleştirilecek Parti Meclisi (PM) toplantısına çevrilmişti. PM toplantısının yarın saat 18.00’de yapılmasına karar verilirken, Kocaeli Büyükşehir ve Gebze Belediye Başkan adaylarının açıklanması bekleniyor.

CHP’DE GÖZLER PM TOPLANTISINDA Yaklaşan yerel seçimlere yönelik partilerin aday belirleme süreci devam ederken CHP’de 1 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilmesi beklenen Parti Meclisi toplantısı 2 Şubat Cuma gününe ertelendi. Gerçekleşecek toplantıda Kocaeli başta olmak üzere Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Malatya, Mardin, Ordu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye adaylarının ilan edilmesi bekleniyor. Büyükşehirler dışında CHP’nin aday çıkaracağı tüm ilçe adaylarının da açıklanması bekleniyor. BÜYÜKŞEHİR VE GEBZE AÇIKLANACAK CHP’de şuana kadar Kartepe’de Nilay Merttürk, Darıca’da Saide Arslan Çalışkan, Karamürsel’de Ahmet Çalık, Derince’de Sertif Gökçe, Çayırova’da Muharrem Gökçe, Körfez’de Tayfun Balıkçı, İzmit’te Fatma Kaplan Hürriyet açıklandı. Gölcük Belediye Başkan adayı olarak da Özgür Yılmaz ismi de 29 Ocak’ta gerçekleşen PM’de onaylandı. Bu ilçeler dışında Gebze adaylığı için Ensar Öğüt ve Hatem Soysal ismi geçerken kimin aday olacağı merakla bekleniyor. CHP’nin Kocaeli’de işbirliği kapsamında Başiskele, Kandıra ve Dilovası ilçelerinde görüşmeleri devam ediyor. BÜYÜKŞEHİR ADAYI KİM OLACAK? CHP’de Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için bilinmezlik devam ediyor. İlk günden bu yana Haydar Akar, Fatma Kaplan Hürriyet, Mustafa Sarıgül, Harun Yıldızlı, Atasoy Bilgin, Hikmet Erenkaya gibi birçok isim ortaya atıldı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile aralarının iyi olduğu bilinen Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün ismi adaylık için öne çıkıyor. Sürpriz bir şekilde genel merkeze davet edilen Derince eski İlçe Başkanı Atasoy Bilgin’in adı da hala masada. Hikmet Erenkaya ve Harun Yıldızlı’nın adaylıkları ise uzak görülüyor.
CHP’de yerel seçimler için gözler bugün gerçekleştirilecek Parti Meclisi (PM) toplantısına çevrilmişti. PM toplantısının yarın saat 18.00’de yapılmasına karar verilirken, Kocaeli Büyükşehir ve Gebze Belediye Başkan adaylarının açıklanması bekleniyor.

CHP’DE GÖZLER PM TOPLANTISINDA

Yaklaşan yerel seçimlere yönelik partilerin aday belirleme süreci devam ederken CHP’de 1 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilmesi beklenen Parti Meclisi toplantısı 2 Şubat Cuma gününe ertelendi. Gerçekleşecek toplantıda Kocaeli başta olmak üzere Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Malatya, Mardin, Ordu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye adaylarının ilan edilmesi bekleniyor. Büyükşehirler dışında CHP’nin aday çıkaracağı tüm ilçe adaylarının da açıklanması bekleniyor.

BÜYÜKŞEHİR VE GEBZE AÇIKLANACAK

CHP’de şuana kadar Kartepe’de Nilay Merttürk, Darıca’da Saide Arslan Çalışkan, Karamürsel’de Ahmet Çalık, Derince’de Sertif Gökçe, Çayırova’da Muharrem Gökçe, Körfez’de Tayfun Balıkçı, İzmit’te Fatma Kaplan Hürriyet açıklandı. Gölcük Belediye Başkan adayı olarak da Özgür Yılmaz ismi de 29 Ocak’ta gerçekleşen PM’de onaylandı. Bu ilçeler dışında Gebze adaylığı için Ensar Öğüt ve Hatem Soysal ismi geçerken kimin aday olacağı merakla bekleniyor. CHP’nin Kocaeli’de işbirliği kapsamında Başiskele, Kandıra ve Dilovası ilçelerinde görüşmeleri devam ediyor.

BÜYÜKŞEHİR ADAYI KİM OLACAK?

CHP’de Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için bilinmezlik devam ediyor. İlk günden bu yana Haydar Akar, Fatma Kaplan Hürriyet, Mustafa Sarıgül, Harun Yıldızlı, Atasoy Bilgin, Hikmet Erenkaya gibi birçok isim ortaya atıldı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile aralarının iyi olduğu bilinen Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün ismi adaylık için öne çıkıyor. Sürpriz bir şekilde genel merkeze davet edilen Derince eski İlçe Başkanı Atasoy Bilgin’in adı da hala masada. Hikmet Erenkaya ve Harun Yıldızlı’nın adaylıkları ise uzak görülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.