EGAL, Türk kültürünü sahneye taşıdı

Kocaeli 13.05.2024 - 17:06, Güncelleme: 13.05.2024 - 17:06
 

EGAL, Türk kültürünü sahneye taşıdı

Kartepe Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi, okul öğretmenleri ve öğrencilerinin yer aldığı programla Kocaeli Kongre Merkezi’nde bin kişinin karşısına çıktı

Kartepe Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri, Türk kültürünün unutulmaz karakterlerini öğretmenlerinin hazırladığı koreografiyle sahneye taşıdı. Ferhat ile Şirin’den Keloğlan’a, Ali Baba ve Kırkharamiler’den Bilgecen Dede’ye kadar birçok karakteri kostümleriyle izleyicilerine mükemmel bir performansla aktaran öğrenciler davetlilerden tam not aldı. Öğrencilerin gösterisi ilerleyen günlerde SDKM’De de sahnelenecek.   TARİHİN UNUTULMAZ KARAKTERLERİ Senaryosunu Kartepe Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nur Yavaş'ın yazdığı, folklorik çalışmalarını Halk Oyunları Öğretmeni Enis Üstüntaş'ın hazırladığı, kostüm/dekor/sahne düzenlemelerini Beden Eğitimi Öğretmeni Funda Yılmaz'ın yaptığı programla Kocaeli Kongre Merkezinde yaklaşık 1000 izleyicinin karşısın açıktı. ERASMUS projesi olarak da hazırlanan programda Türk tarihinde derin bir yolculuk yapıldı. Türklerin en eski inanç sistemlerinden Şamanizm izleri ile başlayan yolculuk, Dede Korkut Hikayelerinden Deli Dumrul ile devam etti. Dede Korkut'un Anadolu müjdesi ile çıkılan seferde, Nasrettin Hoca'dan Timur'a, Keloğlan'dan Bilgecan Dedeye, Ferhat ile Şirin hikayemizden Ali Baba ve Kırk Haramilere kadar tarihteki Türk kültürünün unutulmaz karakterleri ve olayları hafızalarda unutulmaz bir akşam bıraktı.   ‘EGAL’İ İZLEMEYE DEVAM EDİN’ İzleyenlerin ‘Tadı damağımızda kaldı, tekrar sahnelenmeli bu gösteri’ diyerek alkışladığı program sonrası Okul Müdürü Mesut Tekin, teşekkür konuşması yaptı. Tekin, “İzleyenlerin ayakta alkışladığı gösteride öğrencilerimiz inanılmaz bir performansla Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi Ailesinin neler yapabileceğini göstererek herkesi onore etti. Evlatlarımızı okullarımızda sadece A-B-C-D-E şıklarına mahkum etmeyeceğiz, onları geleceğe hazırlarken sosyal, kültürel, sportif, bilimsel, iletişimsel ve bilimsel alanlarda her türlü imkanları sunmaya çalışan Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi Ailesi, farkını ortaya koymaya devam edecektir. Herkese EGAL'i izlemeye devam edin dedik. 14 Mayıs'ta da İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezinde harika bir tiyatro gösterisi ile tekrar sahne alacağız" dedi.
Kartepe Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi, okul öğretmenleri ve öğrencilerinin yer aldığı programla Kocaeli Kongre Merkezi’nde bin kişinin karşısına çıktı

Kartepe Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri, Türk kültürünün unutulmaz karakterlerini öğretmenlerinin hazırladığı koreografiyle sahneye taşıdı. Ferhat ile Şirin’den Keloğlan’a, Ali Baba ve Kırkharamiler’den Bilgecen Dede’ye kadar birçok karakteri kostümleriyle izleyicilerine mükemmel bir performansla aktaran öğrenciler davetlilerden tam not aldı. Öğrencilerin gösterisi ilerleyen günlerde SDKM’De de sahnelenecek.

EGAL, Türk kültürünü sahneye taşıdı

 

TARİHİN UNUTULMAZ KARAKTERLERİ

Senaryosunu Kartepe Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nur Yavaş'ın yazdığı, folklorik çalışmalarını Halk Oyunları Öğretmeni Enis Üstüntaş'ın hazırladığı, kostüm/dekor/sahne düzenlemelerini Beden Eğitimi Öğretmeni Funda Yılmaz'ın yaptığı programla Kocaeli Kongre Merkezinde yaklaşık 1000 izleyicinin karşısın açıktı. ERASMUS projesi olarak da hazırlanan programda Türk tarihinde derin bir yolculuk yapıldı. Türklerin en eski inanç sistemlerinden Şamanizm izleri ile başlayan yolculuk, Dede Korkut Hikayelerinden Deli Dumrul ile devam etti. Dede Korkut'un Anadolu müjdesi ile çıkılan seferde, Nasrettin Hoca'dan Timur'a, Keloğlan'dan Bilgecan Dedeye, Ferhat ile Şirin hikayemizden Ali Baba ve Kırk Haramilere kadar tarihteki Türk kültürünün unutulmaz karakterleri ve olayları hafızalarda unutulmaz bir akşam bıraktı.

EGAL, Türk kültürünü sahneye taşıdı

 

‘EGAL’İ İZLEMEYE DEVAM EDİN’

İzleyenlerin ‘Tadı damağımızda kaldı, tekrar sahnelenmeli bu gösteri’ diyerek alkışladığı program sonrası Okul Müdürü Mesut Tekin, teşekkür konuşması yaptı. Tekin, “İzleyenlerin ayakta alkışladığı gösteride öğrencilerimiz inanılmaz bir performansla Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi Ailesinin neler yapabileceğini göstererek herkesi onore etti. Evlatlarımızı okullarımızda sadece A-B-C-D-E şıklarına mahkum etmeyeceğiz, onları geleceğe hazırlarken sosyal, kültürel, sportif, bilimsel, iletişimsel ve bilimsel alanlarda her türlü imkanları sunmaya çalışan Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi Ailesi, farkını ortaya koymaya devam edecektir. Herkese EGAL'i izlemeye devam edin dedik. 14 Mayıs'ta da İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezinde harika bir tiyatro gösterisi ile tekrar sahne alacağız" dedi.

EGAL, Türk kültürünü sahneye taşıdı

EGAL, Türk kültürünü sahneye taşıdı

EGAL, Türk kültürünü sahneye taşıdı

EGAL, Türk kültürünü sahneye taşıdı

EGAL, Türk kültürünü sahneye taşıdı

EGAL, Türk kültürünü sahneye taşıdı

EGAL, Türk kültürünü sahneye taşıdı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.